El Catesplai Planenc del Pla de Santa Maria tindrà enllestida la nova seu a l’abril

Han començat les obres per remodelar un edifici del carrer Major que acollirà la seu d’aquesta entitat de lleure d’El Pla de Santa Maria
Imatge de la casa en obres on aniran la nova seu del Catesplai. | Júlia Giribets

 

Ja està en marxa la remodelació d’una antiga casa del Pla de Santa Maria que acollirà la nova seu de l’entitat de lleure Catesplai Planenc.

 

Les obres s’estan duent a terme al carrer Major, 21 en un immoble que va heretar l’Ajuntament del municipi fa uns anys. Resulta que «l’esplai es trobava sense local i, com que fan moltes activitats pel municipi vam considerar que necessitaven un espai per planificar les seves activitats», ha explicat a tarragonadigital el regidor de Joventut i Esports d’El Pla de Santa Maria, Josep Silvestre. 

 

L’edifici on s’estan duent a terme les obres té tres plantes i, amb els treballs s’adaptarà la tercera, de moment. «Es tracta de reforçar el terra, posar un fals sostre i altres acabats», diu el regidor. 

 

El resultat final es traduirà en tres sales i un lavabo que serviran a l’entitat per poder fer temes de gestió, reunions i altres temes de gestió, però no es tractarà d’un espai per a fer activitats amb els infants. 

 

El pressupost per a dur a terme aquesta remodelació és d’uns 35.000 euros i es calcula que al mes d’abril ja podrà ser una realitat. 

 

Futur edifici social del poble

Aquesta casa, té encara molt més potencial, ja que ara només es faran obres a la tercera planta. L’Ajuntament d’El Pla de Santa Maria, contempla que l’edifici pugui acollir en un futur els Serveis Socials del poble i també el Centre Obert i esdevenir, d’aquesta manera, una mena de centre social del poble. 

 

Per una banda, els Serveis Socials se situarien a la planta baixa i el Centre Obert (que es dedica a fer activitats amb infants amb necessitats socioeducatives) a la segona planta.

 

De moment, només s’està duent a terme la remodelació de la tercera planta per tal d’enllestir el tema del Catesplai Planenc. La resta de projectes, encara no s’han iniciat ni hi ha data per fer-ho. 

 

El Catesplai Planenc realitza activitats de lleure amb infants durant tot l'any, especialment a l'estiu, i està format per una trentena de monitors.