Entitats culturals de Valls reben ajuts pels seus projectes

S’han dotat 15.300 euros per a 18 projectes amb l’objectiu que les associacions vallenques segueixin sent el motor de la vida cultural i de la identitat de la ciutat
Aquest programa contribueix a generar una oferta cultural molt important a la ciutat. | Cedida

 

Fins a 18 entitats vallenques es beneficien d’una aportació econòmica per valor de 15.300 euros, en la nova convocatòria de suport al teixit cultural vallenc, convocada per la Xarxa de Cultura. Aquest programa forma part d'una de les línies culturals estratègiques impulsades per l'Ajuntament que col·loca les associacions vallenques com a motor no sols de la vida cultural sinó també de la identitat de la ciutat.

Aquesta convocatòria del programa d'Ajuts al Teixit Cultural contribueix a generar una oferta cultural molt important a la ciutat. Fruit dels diferents projectes, al llarg de tot l'any les entitats poden organitzar diferents activitats per dinamitzar la cultura local com són debats, conferències, tertúlies, presentacions de llibres, concursos de fotografia i ‘micro’ relats, projeccions de cinema, exposicions, concerts musicals, actuacions vinculades amb el patrimoni immaterial local i català, noves iniciatives en l'àmbit de la cultura tradicional, i vingudes de grups d'altres localitats. De manera paral·lela, els ajuts serveixen per projectar el teixit associatiu local més enllà de la mateixa ciutat en actuacions desenvolupades en altres territoris de l'Estat. Enguany les noves tecnologies han tingut un pes destacat amb els projectes proposats pel col·lectiu Valls Piula. 

 

Entitats beneficiades pel programa de Valls

Les entitats beneficiàries són AFUMA, l'Associació cultural l'Aleta, l'Associació Josep R. López, la Colla Pessigolla, el Cor Audite, el Cor Divisi, el Cor infantil Cors Alegres, la Coral Espinavessa, la Coral Terpsícore, el Centre Aragonès, el Centre de Lectura, el Cine Club, la Fundació Unió Anelles de la Flama, el Grup d'Artistes de Nadal, l'Institut d'Estudis Vallencs, la Llar del Jubilat, la Societat Coral Aroma Vallenca, i Valls Piula. La comissió seleccionadora ha estat integrada per quatre gestors culturals dels municipis de Tarragona, El Morell i Valls. 

 

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Valls, Marc Ayala, ha manifestat que «continuarem apostant per la cultura com una eina creadora d'identitat ciutadana, com generadora d'inclusió
social, com aglutinadora i catalitzadora de la diversitat que vivim en els nostres carrers, com generadora d'especificitats locals, com propiciadora de xarxes socials i com promotora de la participació». El també president de la Xarxa de Cultura ha apuntat que «el treball de les entitats i els col·lectius vallencs és un eix central i transversal en l'estratègia integral del desenvolupament local de la nostra ciutat». 

Com a novetat enguany l'Ajuntament va organitzar una sessió pràctica de treball entre les entitats i les tècniques de la Xarxa de Cultura, per resoldre els dubtes en la tramitació d'aquests ajuts. Ayala ha explicat que «valorem molt positivament aquest paper facilitador que hem de tenir les institucions envers els ciutadans i a les entitats sense ànim de lucre». 

 

Més de cent projectes en vuit anys

L'Ajuntament de Valls ha aportat 108.200 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2018. El programa ha permès que s'hagi contribuït al finançament i desenvolupament de 144 projectes que, en paraules de Marc Ayala «ajuden a potenciar la marca de Valls com a ciutat de cultura participativa amb un especial accent en aquest sector com a motor identitari de la nostra localitat».

 

Ayala ha destacat que «aquests ajuts econòmics se sumen a les aportacions en matèria comunicativa, logística i de cessió dels equipaments teatrals que l'Ajuntament de Valls realitza continuadament a les entitats dins el programa Valls, Ciutat de Cultura Participativa». Així, actualment les activitats organitzades pels diferents agents culturals vallencs es beneficien dels suports comunicatius impresos, ‘online’ i APP. La prova és que en aquest moment unes 2.500 persones segueixen l'agenda cultural de Valls a través dels seus dispositius mòbils mitjançant l'aplicació VallsAPP.

 

Altres ajuts, per alumnes d’ensenyaments post obligatoris

D’altra banda, Càritas de l'Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament han convocat una nova edició de les ajudes per a ensenyaments post obligatoris d'estudiants de la ciutat. Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis post obligatoris per al curs 2018/2019. El pressupost de les ajudes és de 10.000 euros. S'estima que es pot beneficiar a més de quaranta alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació.

 

El calendari per a la presentació de sol·licituds de la primera convocatòria és entre el 16 i el 27 de juliol a l'oficina del servei de Joventut, contactant via telefònica al 977 60 98 49 o bé a través del correu electrònic vallsjove@valls.cat. En segona convocatòria el termini de presentació de sol·licituds serà del 12 al 25 de setembre.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!