GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Toni Vargas (FEM Vallmoll-AM): «28 anys amb el mateix alcalde no és bo per a ningú, democràticament parlant»

La formació vallmollenca, ara a l'oposició, reforça la seva marca política sota el paraigua d'ERC i aspira arribar a l'alcaldia, en un municipi governat pel PSC fa quasi tres dècades
Toni Vargas, de FEM Vallmoll, davant de l'ajuntament del poble. | Júlia Giribets

 

FEM Vallmoll té actualment tres regidors a l'oposició del consistori vallmollenc, enfront dels 6 que té l’equip de govern (PSC). La formació es presenta a aquestes eleccions municipals amb una marca renovada, enfortida sota el paraigua d’ERC i amb noves incorporacions a la seva llista electoral. Asseguren que el primer per a ells són les persones, el benestar social i la transparència.

 

En la carrera per l’alcaldia, Toni Vargas, cap de llista, intentarà donar un aire nou a l’Ajuntament, governat des de fa 28 anys per Josep Lluís Cusidó, del PSC, una tasca gens fàcil, però tampoc impossible. El seu lema és ‘El nou futur de Vallmoll comença amb tu!’ i les seves noves sigles són FEM Vallmoll-Acord Municipal. Vargas, desgrana en aquesta entrevista els punts més importants del seu programa electoral.

 

Com ha evolucionat FEM Vallmoll des de les anteriors eleccions municipals?

Hi ha una renovació de la candidatura però mantenim els tres regidors que actualment estan a l’oposició. Hem ampliat la llista amb molta més gent que vol treballar pel poble. Som gent honesta i treballadora que volem tirar endavant un projecte d’un model de poble diferent. Hem fet un conveni amb la marca municipalista d’ERC (Acord Municipal), perquè ens trobaven que no teníem suport jurídic, ni assessorament polític.

 

Anant sota la marca d’ERC, se us ha de considerar una formació independentista?

Som un grup molt plural, interdisciplinari i transversal, que defensem el dret a decidir.

 

Amb els resultats que ha obtingut ERC a Vallmoll en altres eleccions, creieu que es pot extrapolar a les municipals?

És cert que és un barem, és una guia cap a on ha d’anar l’estratègia de campanya. Tenim un gran equip de gent treballadora i la cirereta serà si aconseguim convèncer molta gent que encara no ho té clar.

 

 

‘A Vallmoll es construeix molta cosa i després s’abandona. Cal optimitzar les inversions'

 

 

Com enfocareu la campanya electoral?

Visitarem molts les urbanitzacions, volem assessorar-les en allò que calgui. Farem feina porta a porta, serà un treball molt de tu a tu. Al poble ens coneix ja molta gent, però tenim molta feina per explicar el nostre programa, perquè tothom s’impliqui amb el nou model de poble que volem.

 

És un repte trencar l’hegemonia del PSC a Vallmoll després de tants anys?

S’ha de respectar allò que han decidit els votants, però entenem que, allà on sigui, 28 anys amb el mateix alcalde no és bo per a ningú, democràticament parlant.

 

Per tant vosaltres fareu limitació de mandats.

Sí. Nosaltres adquirim el compromís que la mateixa persona estigui al capdavant, com a molt 8 anys (dues legislatures)  i, a partir d’aquí, anar renovant.

 

Alguns membres de la candidatura de FEM Vallmoll. | Júlia Giribets

 

Quines sensacions teniu parlant amb la gent?

Quan vas pel carrer et sorprens de molta gent que vol veritablement un canvi. Volem activar el poble econòmicament, culturalment i amb el teixit associatiu. Som gent que ens coneix tothom, que donem la confiança que portarem govern estable i participatiu i això ens impulsa a presentar la candidatura.

 

En cas que el resultat electoral quedi molt empatat, pactaríeu amb el PSC?

Ho hauríem de parlar quan toqués. No ens ho plantegem de moment. La nostra intenció és treballar per guanyar l’alcaldia.

 

 

‘Nosaltres no volem 28 anys d’alcadia, màxim dos mandats’

 

 

Quines són les grans línies que us heu marcat al programa electoral?

Volem activar el municipi en l’àmbit econòmic, també el comerç, la cultura... tenim un pla de transparència molt important i, sobretot, volem fer una política social molt més forta i amb més inversions de la que hi ha ara. Volem incidir en l’atenció a la persona.

 

Com es tradueix això en projectes concrets?

Volem fer un centre de dia, un pavelló poliesportiu, abaixar l’impost de l’IBI, crear una associació de joves i una de botiguers i comerciants. També creiem que és important crear una emissora de ràdio municipal, és una eina d’integració i de transparència. Al nostre programa també portem a creació d’una xarxa de voluntariat prioritzant l’atenció a les persones grans, volem fer una programació cultural estable i en l’àmbit de la pagesia, contractar un vigilant els mesos de collita per evitar robatoris.

 

Com tindreu en compte les urbanitzacions?

Volem col·laborar molt amb elles. Crearem una oficina d’atenció i assessorament a les urbanitzacions. Volem apropar-les al poble.

 

Quines mancances hi ha actualment a Vallmoll?

A Vallmoll es construeix molta cosa i després s’abandona. Volem optimitzar les inversions i fer coses realment necessàries per al poble.