GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

VallsDesconfinat: la gran festa que es prepara per quan acabi la pandèmia del coronavirus

Avui Tarragona Digital entrevista als impulsors de VallsConfinat, una iniciativa virtual que ha reunit més 1.700 seguidors en poc més d'una setmana
Diàriament, VallsConfinat difon continguts de diverses disciplines adreçats als vallencs | Cedida

La capacitat de reacció que tenim davant de les adversitats no té límits i, en dies de malson com els actuals, sorgeixen iniciatives que retornen l'esperança en la humanitat. VallsConfinat n'és un exemple clar. Es tracta d'una plataforma digital a la xarxa, als canals de Facebook, Twitter i Instagram, que es dedica a dinamitzar amb propostes, jocs, reptes i materials diversos el dia a dia d'aquest confinament que estem vivint, des d'una perspectiva positiva i amb bon humor.

 

Avui, TarragonaDigital conversa amb alguns dels impulsors de la idea. Asseguren que la idea va sortir per animar els veïns de la ciutat i per aquest motiu volen que, més enllà de l'allau informatiu, negatiu i pessimista d'aquests dies, tothom sigui capaç de mantenir l'optimisme, teixir aliances i cooperar de manera solidària, altruista i positiva en benefici de la comunitat.

 

- Qui hi ha darrera de la iniciativa?

Som una bona colla de gent de Valls, que s'ha anat fent cada cop més gran. Venim tots de disciplines i àmbits molt diversos (cultura, esports, teixit comercial...), i cadascú aporta part de la seva òptica per dinamitzar el canal amb aportacions i idees. Tenim les tasques repartides i ens encarreguem de gestionar tant els continguts com la programació de tota la comunitat.

 

- Per quin motiu es decideix crear aquesta marca?

Quan es va decretar el confinament de tota la ciutadania, ja vam intuir que vindrien dies durs i complicats, i que no sabríem quant temps duraria aquesta situació. Valls és una ciutat viva, dinàmica, plena d'activitat i amb un important teixit associatiu i cultural, que va aturar la seva activitat de cop, com va passar arreu del país, i ben aviat ja vam veure que ens mancaria aquest punt de trobada de la vida vallenca. D'aquí va sorgir la idea de mantenir viva una mena de comunitat vallenca, a través dels canals digitals, ja que en persona ningú es podria trobar. I això és el que intentem dia rere dia, seguir mantenint el contacte entre tots els vallencs.

 

- Com valoreu l’acollida que ha tingut en poc més de dues setmanes?

Doncs la veritat és que ens va sorprendre molt. No ens esperàvem gens ni mica que tanta gent s'uniria ràpidament als canals. Només a Instagram ja hem reunit a més de 1.700 seguidors en poc més d'una setmana, i moltíssimes persones ens etiqueten amb el hashtag #VallsConfinat ensenyant-nos i explicant-nos què fan en el seu dia a dia, fent-nos propostes, donant-nos idees pel canal, oferint-se a col·laborar. Rebem nous seguidors i notificacions de manera permanent durant tot el dia. És francament una bogeria, però ens fa molta il·lusió veure com ha connectat la gent de Valls amb la idea, i el més important, creiem que estem ajudant a molta gent a passar una mica millor aquests dies complicats. I segur que de tot això en quedarà alguna cosa pel futur.

 

- Quin criteri es segueix a l’hora de programar els continguts?

Anem barrejant diverses disciplines de continguts. Per una banda, els consells de confinament (on donem idees de coses molt vallenques, des de l'humor, per fer a casa aquests dies tancats), els reptes en vídeo a persones de Valls (del món de la cultura, l'esport, el coneixement...), els clips musicals, les actuacions a través dels directes d'Instagram, els recursos pels més petits amb dibuixos per pintar... Una mica de tot i variat, compartint també imatges i vídeos que ens fan arribar.

 

- En aquest sentit, quines disciplines tenen més èxit?

Una de les que millor estan funcionant és la dels jocs amb emojis, on els seguidors participen esbrinant noms de botigues, carrers, etc... creats a partir dels populars dibuixets de WhatsApp. La gent s'esprem el cervell al màxim per esbrinar-los i nosaltres ens ho passem molt bé amb les respostes, que no tenen pèrdua.

 

VallsConfinat Fest, la joia de la corona

Una de les que més il·lusió ens ha fet és la celebració del VallsConfinat Fest, un concert que vam fer a través del directe d'Instagram, amb la participació de molts artistes joves vallencs. Des de llavors hem anat comptant amb moltes col·laboracions vallenques. A tots i totes elles i ells els estem profundament agraïts, per la seva participació i generositat amb la ciutat. Una altra iniciativa molt vallenca que ha sorgit, de manera popular i que ens ha sorprès molt, ha estat la d'omplir els balcons amb els domassos de la Candela per demanar-li protecció. No parem de rebre fotografies de balcons a les xarxes!

 

- Aquests dies també descobrim històries ben humanes. Des dels vostres perfils us han fet arribar alguna situació especialment emotiva?

Segurament amb una de les que més vam empatitzar va ser amb la dels productors de calçots de la IGP Calçot de Valls davant del temor que perdessin la collita pel confinament i l'aturada de les calçotades. Des de la plataforma hem fet una crida a comprar i cuinar calçots a casa i a compartir-ne imatges i receptes, i n'hem rebut un bon munt. VallsConfinat també serveix per això, per ajudar a la comunitat, als productors o al comerç local, que ho està passant malament.

 

- Es podrà mantenir el ritme actual de les col·laboracions si el confinament s’allarga més de trenta dies?

De moment tenim garantides moltes actuacions i activitats, que encara són sorpresa, i que anem difonent de mica en mica. No ens fa por aquest escenari perquè no parem de rebre propostes de col·laboració. Segur que sabrem mantenir l'activitat viva fins que tot això acabi.

 

- I després del confinament, què?

Aquell segur que serà dia més feliç per nosaltres, quan puguem penjar la darrera publicació als canals, anunciant a la gent que ja poden sortir de casa. Ens hem creat com a plataforma temporal i el nostre sentit i raó de ser és, precisament, durant aquest confinament. Quan aquest acabi, també nosaltres acabarem aquesta feina, a la que estem dedicant infinites hores voluntàries del nostre temps personal. El que sí que tenim clar és que, quan siguem lliures de nou, ens agradaria fer una gran festa de VallsDesconfinat, amb tota la gent que ha participat amb nosaltres, per celebrar que tot això per fi s'ha acabat.