erc-compromís

Esquerra Republicana i Compromís per Valls volen recuperar la municipalitat de les llars d’infants

La proposta inclou la creació d’un únic organisme autònom de gestió al qual s’adscriurien les llars d’infants però també Xarxa Cultura, el Patronat del Museu de Valls i el Patronat de l’Escola de Música Robert Gerhard

L’alcaldable d’ERC, Jordi Cartanyà, i el màxim representant de Compromís per Valls, Ramon Font, han presentat, aquest matí, una proposta per recuperar una part del servei i de l’oferta educativa de la ciutat, la que afecta als més petits de la casa, dels 0 als 3 anys.

La proposta se centra, en concret, en remunicipalitzar les llars d’Infants Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes. Jordi Cartanyà ha explicat que els dos centres educatius són un model d’èxit que s'ha de preservar, referint-se al seu bon funcionament més que demostrat. Per això, «volem gestionar directament les llars d’infants, per mantenir aquest model de qualitat reconegut en altres ciutats».

L'actual concessió de les dues llars d'infants municipals s'acaba en tres mesos

Actualment, la gestió de les dues llars d’infants és externa: una mateixa empresa privada en té la concessió de les dues, però que s’acaba el proper mes de juny. En aquest sentit, Cartanyà ha expressat que «no volem que els treballadors i les treballadores en surtin perjudicats i, per tant, el retorn de la gestió de les llars municipals cap a l’Ajuntament ha de ser pausat perquè tingui la menor afectació possible en relació a l’equip docent i a les famílies que hi porten els seus fills i filles».

Esquerra Valls i Compromís proposen la creació d’un únic organisme que gestioni la cultura i l’educació i fusionar doncs, els organismes autònoms de Xarxa Cultura, Patronat del Museu de Valls i el Patronat de l’Escola de Música Robert Gerhard. Valls és una de les ciutats catalanes amb més organismes autònoms, però aquests no són viables econòmicament.

Cartanyà en la roda de premsa també ha subratllat que com a ciutat, «no ens podem permetre perdre el model educatiu municipal. Volem conservar un model que ens agrada i que funciona bé però que està en perill de desaparèixer si en alguna de les licitacions que es convoquen es queda la concessió una gran empresa que, per estratègia, vulgui la gestió dels centres educatius però que no se centri en els valors d’una bona educació i una adequada atenció a les famílies».


Comentaris