ERC i Compromís per Valls proposen eixos d’actuació per recuperar el Barri Antic

Les dues formacions volen recuperar el Barri Antic impulsant polítiques públiques d’habitatge, millorant la seguretat, la mobilitat, potenciant el comerç i el mercat de la verdura
ERC i Compromís donaran prioritat al Barri Antic de Valls. | Cedida

 

Esquerra Valls i Compromís per Valls volen recuperar el Barri Antic de Valls mitjançant l’impuls de polítiques públiques que tinguin en compte l’habitatge, la seguretat ciutadana, el comerç, la restauració i el mercat de la verdura, i la mobilitat i l’aparcament.

Les dues formacions es plantegen una sèrie de propostes que han de contribuir a fer bategar el centre històric de Valls amb el qual molts ciutadans tenen un «vincle emocional», segons ha expressat l’alcaldable, Jordi Cartanyà.

Per fer-ho realitat, proposen quatre eixos d’actuació immediata pel barri, que integren propostes «molt engrescadores pel seu futur i per la gent que hi viu i hi treballa» i perquè sigui un àmbit de la ciutat «per viure-hi, per comptar-hi, per treballar-hi, per passejar-hi».

Les mesures d’ERC i Compromís per revifar el Barri Antic de Valls

Per una banda es vol incentivar la rehabilitació i construcció d’habitatges per fer més fàcil als propietaris recuperar espais que ara estan abandonats i per facilitar l’accés a l’habitatge als més joves. En aquest sentit, Cartanyà ha expressat que «el Barri Antic, amb un índex de població envellida, es rejoveniria i de retruc hi hauria més activitat veïnal i comercial».

Pel que fa a la seguretat ciutadana es volen crear grups de treball mixtes entre la Guàrdia Urbana, mediació i serveis socials per prevenir els conflictes veïnals i les accions incíviques.

Imatge del barri Antic de Valls. | J.G.

En la gestió de la mobilitat Cartanyà ha afegit que «cal que pensem molt en el trànsit pacificat perquè el Barri Antic sigui un barri per passejar, net, endreçat, amb places enjardinades i balcons engalanats». En aquest sentit, es vol habilitar també un espai cèntric per poder aparcar i seguir amb la dinàmica d’aparcaments als voltants del barri.

Per Esquerra Valls i Compromís per Valls, el Barri Antic ha de tenir un comerç de proximitat, de productes de km0 i ecològics, amb repartiment a domicili, per facilitar la mobilitat a peu, mantenint i potenciant el mercat de la verdura amb la complicitat dels paradistes. Cartanyà ha recordat que, si arriba a l’alcaldia «m’ocuparé personalment del repte de recuperar el Barri Antic de Valls».

Cartanyà ha assenyalat que «hem de potenciar el seu atractiu i també fer-hi actuacions agosarades per recuperar l’atractiu per viure-hi». Finalment, l’alcaldable ha conclòs que «volem recuperar el batec del Barri Antic, que ajudarà a fer de Valls una ciutat que sedueixi, una ciutat que sigui el mirall de la república que volem com a país».

"L'EMD de Picamoixons vol més autonomia per fer els tràmits municipals" "AGENDA: Alcover se suma al Dia Internacional de la Dansa amb més de 150 ballarins"