EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

Les Festes Decennals de 2021 de Valls tindran deu espais per a espectacles i concerts

La seq√ľ√®ncia ritual de les properes Festes Decennals ser√† entre el divendres 29 de gener i el diumenge 7 de febrer de 2021
La taula de coordinació va estar presidida per l'alcaldessa de la ciutat | Albert Oliva

La Taula de Coordinaci√≥ de les Festes Decennals de la Mare de D√©u de la Candela de Valls que prepara la celebraci√≥ del 2021 es va reunir ahir dilluns 4 de novembre amb la participaci√≥ dels delegats de les diferents comissions. En aquesta edici√≥, l'estructura organitzativa incorpora tres comissions noves: la d'audiovisuals, la de voluntaris i la liter√†ria.

 

La reuni√≥, presidida per l'alcaldessa de Valls, Dolors Farr√©, acompanyada pel regidor de Cultura Marc Ayala, va fer el seguiment de la seq√ľ√®ncia ritual de les Decennals entre divendres 29 de gener i diumenge 7 de febrer de 2021. En aquest sentit, es va incidir en la necessitat d'ubicar l'acte central literari de lliurament de guardons en l'inici de la celebraci√≥ perqu√® durant els deu dies candelers es pugui afavorir i incentivar la difusi√≥ i venda de publicacions vinculades al certamen literari. 

 

Aix√≠ mateix, es van concretar els deu espais on es desenvoluparan els espectacles. El Centre Cultural, el Teatre Principal, els locals de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i el pavell√≥ del Forn√†s s√≥n cinc equipaments que repetiran funci√≥ respecte a les Decennals de 2011. S'incorporaran els nous equipaments culturals que s'han constru√Įt a Valls en el darrer decenni: el convent del Carme i la Biblioteca Carles Card√≥, ambd√≥s al Barri Antic de la ciutat.

 

Aix√≠ mateix, m√©s enll√† dels actes lit√ļrgics, l'esgl√©sia de Sant Joan tamb√© acollir√† els concerts del nou orgue de la ciutat que s'haur√† acabat d'estrenar. Pel que fa a les instal¬∑lacions desmuntables, la vela principal per a espectacles de gran format s'instal¬∑lar√† a la zona del Forn√†s, mentre que la pla√ßa de l'Oli tamb√© en comptar√† amb una altra. D'aquesta manera, els principals espais interiors d'actuaci√≥ s'estendran en una √†mplia i cont√≠nua extensi√≥ que abastar√† des del Portal Nou fins a l'extrem del passeig Tarradellas, al Forn√†s.

 

La Taula de Coordinació també va servir per canalitzar cooperacions potencials entre diferents comissions que participen en actes multidisciplinars. Així, la comissió de ritual i seguici i la d'espectacles familiars col·laboraran amb la de les escoles en projectes que s'estan vertebrant, mentre que la d'actes religiosos, l'artística i la ritual participen conjuntament de la preparació dels concerts del nou orgue. També s'analitzen futures col·laboracions entre les comissions literària i d'audiovisuals.