Les Festes Decennals de 2021 de Valls tindran deu espais per a espectacles i concerts

La seqüència ritual de les properes Festes Decennals serà entre el divendres 29 de gener i el diumenge 7 de febrer de 2021
La taula de coordinació va estar presidida per l'alcaldessa de la ciutat | Albert Oliva

La Taula de Coordinació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls que prepara la celebració del 2021 es va reunir ahir dilluns 4 de novembre amb la participació dels delegats de les diferents comissions. En aquesta edició, l'estructura organitzativa incorpora tres comissions noves: la d'audiovisuals, la de voluntaris i la literària.

 

La reunió, presidida per l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, acompanyada pel regidor de Cultura Marc Ayala, va fer el seguiment de la seqüència ritual de les Decennals entre divendres 29 de gener i diumenge 7 de febrer de 2021. En aquest sentit, es va incidir en la necessitat d'ubicar l'acte central literari de lliurament de guardons en l'inici de la celebració perquè durant els deu dies candelers es pugui afavorir i incentivar la difusió i venda de publicacions vinculades al certamen literari. 

 

Així mateix, es van concretar els deu espais on es desenvoluparan els espectacles. El Centre Cultural, el Teatre Principal, els locals de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i el pavelló del Fornàs són cinc equipaments que repetiran funció respecte a les Decennals de 2011. S'incorporaran els nous equipaments culturals que s'han construït a Valls en el darrer decenni: el convent del Carme i la Biblioteca Carles Cardó, ambdós al Barri Antic de la ciutat.

 

Així mateix, més enllà dels actes litúrgics, l'església de Sant Joan també acollirà els concerts del nou orgue de la ciutat que s'haurà acabat d'estrenar. Pel que fa a les instal·lacions desmuntables, la vela principal per a espectacles de gran format s'instal·larà a la zona del Fornàs, mentre que la plaça de l'Oli també en comptarà amb una altra. D'aquesta manera, els principals espais interiors d'actuació s'estendran en una àmplia i contínua extensió que abastarà des del Portal Nou fins a l'extrem del passeig Tarradellas, al Fornàs.

 

La Taula de Coordinació també va servir per canalitzar cooperacions potencials entre diferents comissions que participen en actes multidisciplinars. Així, la comissió de ritual i seguici i la d'espectacles familiars col·laboraran amb la de les escoles en projectes que s'estan vertebrant, mentre que la d'actes religiosos, l'artística i la ritual participen conjuntament de la preparació dels concerts del nou orgue. També s'analitzen futures col·laboracions entre les comissions literària i d'audiovisuals.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris