Campanar de Sant Joan de Valls

Apareixen greus esquerdes a la part superior del campanar de l'església de Sant Joan de Valls

Els treballs de restauració tenen un cost de 20.000 euros

Des de fa setmanes, la part superior del campanar de l'esglésiade Sant Joan de Valls es troba coberta amb una reixa protectora. És a causa dels treballs de restauració que s'estan duent a terme davant la possibilitat que es puguin produir despreniments, ja que fa uns mesos, l'Arquebisbat de Tarragona va iniciar una inspecció en alguns dels edificis religiosos més emblemàtics de la demarcació per tal de detectar possibles anomalies en el seu estat de conservació.

En el cas de l'església arxiprestal de Sant Joan de la capital de l'Alt Camp, es van detectar esquerdes importants a la part de dalt del campanar, entre l'ànima de ferro de l'agulla i els murs de pedra. Segons Joan Àguila, el rector de la parròquia, «en l'informe tècnic es va evidenciar que les patologies que presentava el campanar eren més greus del que es pensava en un principi, i existia un risc important de despreniments, tant a la via pública com a la mateixa teulada de la nau». 

Davant de la urgència, els treballs de reparació s'han iniciat ràpidament, amb la finalitat que les obres estiguin enllestides durant la Festa Major de Sant Joan. L'actuació està valorada en uns 20.000 euros, i per fer-hi front, des de la parròquia s'estan buscant diverses vies de finançament per part de l'administració local i també de la Diputació de Tarragona.

El més alt de Catalunya

El campanar de l'església de Sant Joan de Valls un element que caracteritza molt especialment l'skyline de la ciutat. Amb 74 metres, és el més alt dels de les esglésies de Catalunya. És obra de l'arquitecte Francesc Villar Carmona i va ser construït entre 1895 i 1897. Des de dalt s'albiren poblacions de cinc comarques diferents.


Comentaris