Imatge de la producció de videodansa 'Una vida mejor'.

L’Institut d’Estudis Vallencs acollirà l’estrena de la producció de videodansa ‘Una vida mejor’

Serà dimecres 10 de juliol i és obra de la productora vallenca DansPXL

El proper dimecres 10 de juliol a les 20.30 hores, l’Institut d’Estudis Vallencs serà l’escenari de l’estrena de ‘Una vida mejor’, la nova producció de videodansa de la productora vallenca DansPXL, especialitzada en produccions audiovisuals del món de la dansa i les arts escèniques.

L’obra, està basada en la vida d’Encarna Pérez, àvia de Marta Arjona, directora de DansPXL. Pérez es va traslladar al Catllar des d’Andalusia l’any 1956 amb tan sols quinze anys, juntament amb la seva mare, ja que el seu pare havia mort.

Durant un any, van estar treballant servint en una casa del Catllar, i dotze mesos després d’estar establertes al poble, els seus germans van venir cap a Catalunya i els va acabar seguint tota la família. Amb setze anys, Pérez va començar a treballar a la fàbrica tèxtil i ho feu fins finals de 1965, abans que nasqués la seva filla.

Aquesta història de superació i de lluita familiar i femenina és la que vol narrar ‘Una Vida Mejor’, i ho fa a través del testimoni en primera persona d’Encarna Pérez i de les dones de la seva família, la seva filla Maite Blasco, la seva néta Marta Arjona, i les seves nebodes, Andrea, Alba i Alexandra Pérez; tot plegat acompanyat del moviment de la ballarina Mei Casabona, que vehicula els sentiments de la protagonista en cada fase de la història a través de la dansa.

També es podrà veure la producció ANOD

Durant l’acte, que serà conduït per la dra. Carlota Moragas, professora dels Estudis de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili, també es podrà veure ANOD, producció de videodansa també codirigida per Marta Arjona i Mei Casabona i que recentment ha estat seleccionada a festivals internacionals de Toronto, Barcelona i Mèxic. En aquest cas, la peça està rodada a Ca Batistó, al Museu d'Alcover.


Comentaris