Una nena jugant en una activitat infantil a Valls.

Més de 500 infants participen en les activitats organitzades pel Museu Casteller de Catalunya a Valls

S’han fet 22 sessions per a les famílies en els darrers mesos, on els més petits han conegut més de prop el fet casteller

Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya a Valls, en el marc de les accions de preobertura de l’espai, ha organitzat diverses activitats en família els caps de setmana d’abril i maig al Barri Antic de la ciutat.

En total s’han realitzat 22 sessions en les quals han participat 527 nens i nenes, comptant amb una participació mitjana de 25 infants per sessió. Els tallers que s’han realitzat a les 12.30 hores són els que han tingut una major afluència de públic familiar, duplicant en alguns casos la mitjana d’assistents respecte als de primera hora.

Un total de quatre activitats interactives i familiars diferents s’han dut a terme a la plaça Pilar Prim (plaça de la Biblioteca) i a la plaça de l’Oli. Per una banda, ‘Titelles i contes castellers’, una activitat amb l’objectiu de percebre els castells des de la mirada d’un infant; ‘El teu primer castell’ per descobrir com viuen els castells els castellers: les sensacions, els moviments castellers...; ‘Joc de construcció castellera’, per aprendre a través de la mirada, de l’observació i l’experimentació i per últim, ‘Trencaclosques i vestuari casteller’ on els nens i nenes han construït el mapa català de les colles castelleres, obrint la imaginació i creant històries d’aquest món.

Dinamització del Barri Antic de Valls

En conjunt, totes les activitats han tingut un doble objectiu comú: per una banda, el de donar a conèixer el fet casteller des d’un vessant lúdic i participatiu. Per l’altra, exemplificar la voluntat del nou equipament de contribuir a la dinamització del Barri Antic de Valls ja abans de la seva obertura. Alhora les activitats també van dialogar amb programacions que ja formen part de l’imaginari comunitari local i nacional, com en el cas de la Diada de Sant Jordi.

Un nen posant-se una faixa de casteller a Valls.
Els petits ho han passat molt bé a les activitats. | Cedida

Les activitats també han tingut un ressò professional. La metodologia aplicada ha estat molt ben rebuda i ha atret l’atenció de professionals de l’educació. Des de mestres fins a professors de didàctica de la Universitat Rovira i Virgili han mostrat interès per les activitats i han anat a Valls a veure com es desenvolupaven.


Comentaris