El Museu d'Alcover.

El feminisme burgès irromp al Museu d'Alcover amb motiu del Dia Internacional dels Museus

També s'ha ideat un nou repte online al voltant de l'aventura triàsica del Peix Pedra

El Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, es presenta enguany amb el tema Museus per la igualtat: diversitat i inclusió. A causa dels efectes de la pandèmia del coronavirus, aquesta celebració s'ha plantejat des d'un nou escenari: l'espai virtual. El Museu d'Alcover s'ha sumat a la iniciativa participant en el programa de finestres obertes amb l'enregistrament d'una visita guiada, in situ, sobre la dona i el feminisme burgès a ca Batistó i amb la visita virtual en família a l'apartat concursos.

Visita virtual en família a l’espai Triàsic: accepteu el repte!

Segur que moltes famílies i infants ja coneixen l’aventura triàsica del Peix Pedra dins del museu, però, ara de manera excepcional, s'ha ideat un nou repte online que comença així: «Heu entrat al Museu tota la família i de camí a l'exposició trobeu la porta del magatzem entre oberta, com que sou tafaners traieu el cap per veure que hi ha i us trobeu a una senyora amb bata blanca...» Així, la proposta de la Montse, la conservadora del museu, convida a l'espectador a formar part de l'equip per investigar el nou fòssil que acaba d'arribar de les pedreres de Lucas.

Portes obertes als secrets de ca Batistó  

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El tema de les #DIM2020 ha inspirat a obrir les portes de la casa noble Ca Batistó  per oferir una visita guiada a l’espai de la dona i el feminisme burgès de la mà de la nostra educadora, Irina Cervera. La modernitat burgesa, fil conductor del relat de l’exposició a Ca Batistó, desperta interrogants com: la modernitat va esdevenir un motor de canvi per a la igualtat de gènere? Quin paper va jugar l’adoctrinament de la dona a tombant del segle XIX  al XX? Què s’amaga darrere el símbol de la dona encotillada? Aquests i molts altres interrogants formen part del relat crític que presenta el Museu.