La Televisió Nacional Xina posa l'ull en la Gran Festa de la Calçotada de Valls

Aquest diumenge, 27 de gener, la capital de l'Alt Camp celebra la festa mundial del calçot
L'Ajuntament de Valls ha acollit la presentació de la Gran Festa de la Calçotada. | J.V.

 

Valls ja ho té tot a punt per celebrar aquest diumenge la Gran Festa de la Calçotada. S'espera que més de 35.000 persones participin en una festa que enguany celebra la seva 38a edició, segons ha explicat aquest dimecres, 24 de gener, el secretari de la Cambra de Comerç de Valls i coordinador de la jornada, Rafel Castells, durant la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment

 

La gran festa del calçot a Valls

Tot i que diumenge és la gran festa del calçotdes de fa uns anys, la celebració ja comença el dissabte amb la Mostra del Calçot i el Mercat de la Calçotada. La festa –iniciada el 1982 amb motiu d'una jornada itinerant del primer Congrès Català de la Cuina– i que se celebra cada any el darrer diumenge de gener, s'ha convertit amb el pas del temps en la «gran celebració gastronòmica de Catalunya», tal com ha destacat l'alcalde de Valls, Albert Batet. A Valls es fan calçotades de novembre a abril, però la Festa de la Calçotada, representa l'entrada del fort de la temporada de calçotades.

 

Òscar Peris, regidor de Comerç i Turisme, Albert Batet, alcalde de Valls, Marcel·lí Morera, president de la Cambra de Comerç de Valls i Marc Bosch, Vins i Caves Portell. | J.V.

 

Entre 14 i 15 milions d'unitats de calçots

«Valls es converteix en l'epicentre de la gastronomia popular», ha assenyalat el regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, Òscar Peris. Per altra banda, Francesc Xavier Amill, president de la IGP Calçot de Valls, ha apuntat que enguany es poden arribar a vendre entre 14 i 15 milions d'unitats de calçots, tot i que ha recalcat que «no ha estat un any fàcil, ja que va ploure molt a la tardor». Tot i això, ha matisat que el fred d'aquests dies ajudarà a tenir una collita de qualitat.

 

L'acte per excel·lència de la Gran Festa de la Calçotada és el concurs de Menjar Calçots, que té l'objectiu de conèixer la xifra màxima de degustació de calçots en tres quarts d'hora i que enguany arribarà a la 34a edició. Aquest 2019, el gran campió Adrian Wegrzyn, no hi podrà participar. Les bases estableixen que el guanyador del concurs no pot presentar-se dos anys consecutius. L'any passat, Wegrzyn es va cruspir 5,8 quilos de calçots en 45 minuts.

La Televisió Nacional Xina a Valls

La Gran Festa de la Calçotada, com és costum, rebrà la visita de televisions de Catalunya, de l'estat espanyol i també d'estrangeres. En aquest últim cas, i segons ha anunciat el secretari de la Cambra de Comerç, Rafel Castells, un equip de la Televisió Nacional Xina serà aquest diumenge a la capital de l'Alt Camp per tal d'elaborar un reportatge sobre la Gran Festa de la Calçotada. La peça audiovisual serà emesa al canal internacional de la cadena, que té una audiència de milions de persones. També visitaran Valls dos periodistes de Lituània i un equip d'un canal d'una televisió italiana.

 

 

També et pot interessar

Arrenca la temporada del calçot a Valls esperant superar els 14 milions de cebes

Valls, a punt per coure milers de calçots a la Gran Festa de la Calçotada

Vins i Caves Portell de Sarral, patrocinador oficial de la 38a Gran Festa de la Calçotada de Valls

Valls busca voluntaris per col·laborar en la Gran Festa de la Calçotada

Valls obre temporada de calçot amb la Jornada Gastronòmica