Robert Figueras en roda de premsa

Alcover renuncia a la Fira de Bandolers i presenta una Festa Major de mínims adaptada a la Covid-19

El ball de Diables Bruixots protagonitzaran el pregó del divendres

Alcover celebrarà, malgrat la situació sanitària greu, la seva Festa Major. Així, del 9 al 19 d'octubre, l'esdeveniment s'adaptada a l'actual situació de crisi sanitària, amb un format més reduït i respectant les mesures de seguretat i higiene. A més, la cultura popular esdevé el centre de la programació.

D'aquesta manera, el Ball de Diables Bruixots d’Alcover donarà el tret de sortida a la Festa Major amb la tronada la lectura de versots. També s'estrenarà la Casa de la Festa, amb la representació dels elements del seguici, es podrà visitar durant tota la Festa Major al Cercle d'Amics, on també es farà la presentació del prototip d'un nou element: el falcó, obra de Joan Carles Agràs Guri. Finalment El Ball de Dames i Vells, en el seu desè aniversari,  canvia d'escenari i es trasllada al Convent de les Arts.

Pel que fa a les actuacions musicals, els migdies de dissabte i diumenge tindran dos escenaris: la plaça Nova i el Cercle d'Amics. L'artista SUU actuarà el diumenge 18 d'octubre a les 20.00 h, al pavelló de les escoles amb seients assignats. El mateix lloc allotjarà, dilluns a la tarda, l'espectacle El Mêtre, pensat per la mainada i el Convent de les Arts, la coreògrafa Vero Cendoya actuarà abans de la tronada de fi de festa.

La Fira de Bandolers, suspesa

Per altra banda, la Fira de Bandolers queda suspesa a causa de la gran afluència de visitants que genera, tal com la regidora Carla Miret va anunciar fa uns mesos. «Tot i així, manifesta, que des d'un inici es va apostar perquè l'eix sobre el qual es vertebraria la Fira seria l'edició del primer conte bandoler amb els Morells i Voltors com a protagonistes, sota el títol El robatori de l'Ala d'Or», que es presentarà dissabte 10 d'octubre amb l'assistència de l'il·lustrador Carles Arbat, l’escriptor David Ortín i representants de l’editorial La Musca. 

D'altra banda, diumenge 11 d'octubre, es celebrarà la tradicional Festa de la Mare de Déu del Remei amb un canvi important. A causa de la pandèmia l'ofrena floral i la celebració eucarística es faran a l'església Nova i no a l'ermita.


Comentaris