Torna la Festa de l’Oli Nou de Valls amb la recuperació de la collita habitual

La novetat d’enguany és que també es podran fer visites guiades a les instal·lacions gràcies a l’empresa Camins Km0
Imatge de l'oli de raig d'enguany | Cedida

La Societat Agrícola de Valls organitza aquest diumenge 1 de desembre a partir de les 10 del matí una nova edició de la Festa de l’Oli Nou, que permetrà tastar el tradicional esmorzar d’olivaire ben regat amb oli nou procedent de les olives dels prop de 400 socis de l’entitat.

 

Aquest any la festa arriba amb bones expectatives de la collita que se situarà al voltant del milió de quilos d’oliva, després de la collita dolenta del 2018 que es va situar al voltant dels 400.000 quilos, insuficient per elaborar tot l’oli que pot oferir habitualment la cooperativa als seus clients. «Enguany arribant al milió de quilos recuperem les xifres del 2017 i oblidem els problemes de l’any passat», recorda Joan Linares, el gerent de la Cooperativa, que afegeix que amb aquesta collita la producció de l’oli arribarà als 200.000 litres, amb una venda directa de prop del 80%.

 

La jornada festiva i esperada pels socis i per molts visitants a la capital de l’Alt Camp, començarà a les 10.00 h del matí amb una jornada de portes obertes al trull, per veure’n les instal·lacions, el seu funcionament i també el raig d’oli procedent de les olives que els associats acaben de portar al molí. Paral·lelament, a les 11.00 h tindrà lloc l’actuació del duet Son2, una formació procedent de Cambrils que oferirà diverses composicions entre rumba catalana, boleros i també alguna havanera.

 

La novetat de 2019 és que també es podran fer visites guiades a les instal·lacions gràcies a l’empresa Camins Km0 que se suma a la festa en aquesta edició. També hi haurà inflables durant el matí pels més petits. El preu del tiquet de l’esmorzar d’olivaire serà de tres euros i tots aquells que comprin una garrafa de 5 litres obtindran un descompte de 2 euros presentant el tiquet de l’esmorzar.