Alcover acull la festa del Premi Sambori d'Òmnium Cultural de la Demarcació del Camp

18 nois i noies han estat guardonats en les sis categories a concurs entre els més de 3.000 participants
L'acte es va dur a terme al Convent de les Arts d'Alcover | Cedida

 

Aquest passat dissabte, 6 d’abril, el Convent de les Arts d’Alcover ha acollit l’acte de lliurament del Premi Sambori Òmnium 2019 de la Demarcació d’El Camp, coorganitzat per les seus d’Òmnium Cultural a l’Alt Camp, el Baix Camp i al Tarragonès, al qual han assistit prop de 200 persones per conèixer els guanyadors d’aquest certamen de narrativa escolar en català a les nostres comarques.

 

Durant l’acte d’entrega s’han donat a conèixer els noms dels 18 guardonats d’aquest concurs, seleccionats d’entre els 46 centres participants de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès; i que seran els que passaran a participar en la gran final nacional del Premi Sambori Òmnium, del mes de maig. Una edició que ha destacat per la participació dels centres i la qualitat dels textos presentats.

 

Una decisió difícil que ha deixat 18 textos premiats

El Premi Sambori abasta el conjunt de territoris de parla catalana i té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres, fomentar l’ús i prestigi del català en l’àmbit escolar tot incentivant la imaginació, la creativitat i aquells valors pedagògics que es treballen en cadascun dels centres.

 

Presentat per la periodista Gemma Casalé, l’acte ha girat entorn de Teresa Pàmies, l’escriptora de Balaguer del naixement de la qual aquest 2019 commemorem el centenari. També han assistit a l’acte els representants del Consistori d’Alcover, entre ells Robert Figueras Roca, alcalde del municipi, que ha pronunciat les paraules de benvinguda. A més a més, també han assistit a l’acte Maria Majó, vocal de la Junta Nacional d’Òmnium i representants de les seus organitzadores de l’esdeveniment.

 

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de Rosa Olivé, presidenta d’Òmnium Alt Camp, amb un discurs a favor de la cohesió mitjançant la llengua i la cultura i amb un record per al President d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ara mateix es troba en presó preventiva.

 

En aquesta línia reivindicativa i de foment de la inclusió, l’acte d’entrega, organitzat per Òmnium Alt Camp amb el suport de l’Ajuntament d’Alcover, ha comptat amb l’actuació de l’Orquestrina de l’EMMA, l’Escola Municipal de Música d’Alcover, dirigida per Albert Ferré que ha interpretat diverses cançons que han omplert de ritme i emoció l’esdeveniment.

Més notícies de la categoria Alt Camp