Un espectacle de llums i música a la façana de l'Ajuntament iniciarà el Nadal a Valls

La plaça del Blat serà l'escenari escollit per donar el tret de sortida a les festes, que s'estendran des d'aquest mateix divendres 29 de novembre fins al dia de Reis
Diverses entitats participen en la confecció del programa d'actes nadalenc | Cedida

L'obertura del cicle Nadal a Valls tindrà lloc aquest divendres 29 de novembre a les 18.00 h, amb la tradicional encesa de l'enllumenat nadalenc, que es trasllada del Pati a la plaça del Blat. El Fumera en forma de capgròs popular, juntament amb els Nans de la Ciutat, de donar el tret de sortida a les festes de Nadal en un acte que, com ja és habitual, comptarà amb els més petits com a protagonistes. 

 

Per a l'ocasió, la ciutat ha guarnit un total de 55 carrers, places i rotondes amb 382 motius ornamentals, als que enguany s'hi sumarà la nova il·luminació de la Casa de la Vila, que omplirà de llums, colors i música la façana de l'Ajuntament durant l'encesa de l'enllumenat i algunes tardes i vespres dels mesos de desembre i gener.

 

Espectacles de llum i música

Una de les principals novetats del Nadal vallenc serà el joc de llums i música que banyarà de nadales i colors la façana, finestres i balcons de l'edifici consistorial. L'espectacle Un conte de Nadal, que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de desembre (en tres sessions a les 18.00 h, 19.00 h i 20.00 h) narrarà les aventures de l'Aniol, un infant de Valls, que arriba tard a entregar la carta als emissaris dels Reis d'Orient. Del 20 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener de 18.00 h a 20.00 h, la façana de l'Ajuntament serà també l'escenari d'Els colors de l'hivern, on tot s'omplirà de llum, sons i color.

El pessebre monumental s'ha taslladat als baixos de l'Ajuntament | Cedida

Noves ubicacions de l'arbre de Nadal i els pessebres

Entre les novetats d'aquest any també destaquen les noves ubicacions al cor del centre històric d'alguns dels elements tradicionals de les festes. Així, l'arbre de Nadal es traslladarà aquest any del Pati a la plaça Pilar Prim, mentre que el Pessebre monumental ho farà de la Capella del Roser a la planta baixa de l'Ajuntament; i el Pessebre municipal, de la Casa de la Vila a la planta baixa de la Biblioteca Carles Cardó, també a la plaça Pilar Prim.

 

Nou impuls a la celebració del Cap d'Any

La primera de les cites del Cap d'Any vallenc tindrà lloc al punt del migdia del 31 de desembre al Pati, quan els més petits i petites de la ciutat comptaran, per primera vegada, amb unes campanades infantils, pensades especialment per l'ocasió. L'acte serà gratuït i donarà inici a les 11.00 h amb la representació de l'espectacle Carilló de la Cia La Tal, que realitzarà un parell de passis, el darrer dels quals finalitzarà amb les dotze campanades. Els assistents podran portar el raïm i el cotilló de casa, per fer la celebració conjunta en un preludi pensat especialment per a viure'l en família. 

El GTP també portarà a escena els tradicionals Pastorets | Cedida

Ja a la nit, el Teatre Principal acollirà la proposta Un Cap d'Any a l'Infern, a càrrec del Grup del Teatre Principal. L'espectacle, un cabaret-espectacle de varietats, començarà a les 23.00 h i s'allargarà fins la mitjanit, quan tindran lloc les tradicionals campanades, seguides dels darrers compassos del muntatge. Durant la funció, l'escenari del Principal s'omplirà de números musicals, d'humor i de cabaret, en un espectacle especial que tindrà lloc al fons de l'infern.

 

El nou any a Valls començarà també amb la música del doble Concert revetlla de versions al Pavelló Xavi Tondo, que oferirà, per segon any, 6 hores de música i festa. Els grups La Banda del Coche Rojo i Tapeo Sound System seran els encarregats d'amenitzar la revetlla al pavelló del passeig Josep Tarradellas, al Fornàs, a partir de la 1 de la nit del dia 1 de gener i durant tota la matinada. 

 

Gran Circ Acrobàtic Nacional de Xina

El Gran Circ Acrobàtic Nacional de Xina porta un viatge d'ensomni al Centre Cultural, serà diumenge 22 de desembre, a les 18.00 h. L'espectacle és la història d'un nen que entra en un món de fantasia. Malabars, equilibris, acrobàcies i molt més en aquest muntatge exòtic i espectacular per part de l'escola acrobàtica de la Xina, una de les més ancestrals del món.

Els actes nadalencs acabaran amb la cavalcada dels Reis d'Orient | Cedida