Imatge d'arxiu de tres operaris instal·lant plaques fotovoltaiques

Incasòl busca llogar una finca de 170 hectàrees al Pla de Santa Maria per fer-hi un parc fotovoltaic

Els terrenys són a prop d'un polígon industrial

L'Institut Català del Sòl  (Incasòl) ha obert la convocatòria per llogar 170 hectàrees de sòl no urbanitzable d'una finca del Pla de Santa Maria per destinar-les a la instal·lació d'un parc fotovoltaic. Aquesta és la primera actuació de l'ens per comercialitzar terrenys pròxims a sectors industrials per tal d'associar el balanç de generació fotovoltaica amb el consum de les activitats econòmiques que s'hi desenvolupin.

La voluntat és impulsar la gestió energètica integrada amb les empreses que s'implantin en aquests sectors. L'Incasòl destaca que el parc està vinculat al Pla Director Urbanístic d'activitat econòmica de l'Alt Camp i que el parc sigui respectuós amb el territori.

La finca es coneix amb el nom de la Garriga Gran i l'Incasòl assegura que «es valorarà especialment la integració paisatgística del parc en el territori». Alhora, com a elements de valoració de les ofertes que es presentin en el concurs, es puntuarà, a banda de l'oferta econòmica, el fet que es mantingui dins del possible l'explotació agrícola i ramadera simultàniament a l'explotació del parc i que els licitadors  estiguin constituïts com a comunitat energètica d'energies renovables.

La durada del lloguer serà de 35 anys amb un període de carència de 13 mesos i una fiança de 2.000 euros, amb la possibilitat de pròrroga per a períodes addicionals de cinc anys.