La fira Altres Lletres de Valls comptarà amb 24 editorials i una desena de presentacions

El dissabte 9 de novembre des de les 10.00 h i fins a les 19.00 h, la plaça de la Zeta s’omplirà de literatura i pensament crític
La plaça de la Zeta de Valls també acollirà la segona edició de l'EcoFira | Cedida

Valls celebrarà el 9 de novembre la primera edició de la fira Altres Lletres – Fira del pensament crític i l’acció conscient. Els impulsors d’aquesta primera fira són el Casal Popular La Turba i Llumull Accions Audiovisuals, que tenen l’objectiu de fer «una fira literària i crítica allunyada de l’època de més saturació editorial com és Sant Jordi».

 

La fira comptarà amb un total de 24 editorials que es repartiran per tota la plaça de la Zeta. En aquest sentit, des de l’organització s’ha treballat perquè hi hagi editorials molt diverses i per a tots els públics, des de la literatura infantil i juvenil, fins a propostes més polítiques, poètiques o de narrativa. A més, la plaça de la Zeta també hi haurà durant la mateixa jornada de la 2a Ecofira del Camp de Tarragona, amb diversos productors de proximitat.

 

Diverses presentacions literàries faran de prèvia 

Les activitats centrals es realitzaran dissabte, però al llarg de tota la setmana s’han programat diversos actes com a prèvia. Així, els actes s’iniciaran dimarts a les 19.00 h, amb la presentació del llibre “Tu vida Épica” de Magda Barceló a l’Espai La Magrana. El dimecres els més petits tindran el seu espai amb el contacontes Roger Roig, dels contes del Patufet a la llibreria Tram, a les 18.00 h. Dijous es presentarà el llibre “Cinquanta còdols al mar” de Laura Casa a Cafès Líder a les 19.30 h mentre que divendres al local de la CGT s’hi presentarà el llibre “Anarquista... ¡Y orgullosos de serlo! d’Amadeo Bertolo, a les 19.00 h.

 

L’espai-cafeteria de Cafès Líder, escenari de les presentacions de dissabte

Altres Lletres també servirà per obrir un espai sovint en desús, com és la cafeteria de Cafès Líder, a la plaça de la Zeta. De fet, totes les presentacions que es faran al llarg del dissabte tindran com a escenari aquest espai. Així, a partir de les 11.00 h hi haurà un contacontes amb “Contes a la piscina” a càrrec de l’escriptor Joan Mitjons, a les 12.00 h es presentarà el llibre “Batecs de vida” amb Marina Mallafrè i a les 13.00 h s’hi podrà descobrir “Una amistat corrompuda” de Xavier Rigall. A la tarda s’hi presentaran la revista Caramella, a les 16.00 h, “Insubmissió” de Joan Canela a les 17.00 h i el Calendari i receptari de la Berta Artigal, a les 18.00 h.