«Florits. Art al Barri» canvia de format i aposta per omplir de murals el centre històric de Valls

La Mostra d’Intervencions Artístiques es reinventa i aposta per dues obres que quedaran de forma permanent al Barri Antic de Valls
L’objectiu de l’Associació del Barri Antic de Valls amb aquesta iniciativa és treballar per difondre una imatge positiva del barri a tota la ciutadania, partint de l’art com a eix dinamitzador | Cedida

 

La Mostra d’Intervencions Artístiques «Florits. Art al Barri», que organitza l'Associació Barri Antic de Valls, amb el suport de l'Ajuntament de Valls es celebrarà el 9 de juny i enguany canvia el format, a més de concentrar tot els actes en un dia. La iniciativa deixarà de ser un concurs d’intervencions artístiques efímeres i en aquesta edició les intervencions quedaran de forma permanent en dos espais del Barri Antic.

 

Els artistes locals multidisciplinaris Xavier Cendrós i Medir Cucurull decoraran, amb la col·laboració dels veïns que ho desitgin, una paret del carrer Peixateria, cantonada amb el carrer Espardenyers i l’artista del Bages, Berni Puig, pintarà un mural a una paret de la zona de l'aparcament del carrer Sant Antoni.

 

Berni Puig (Castellbell i el Vilar, 1990) és il·lustrador, muralista i gravador. Puig fa murals en espais industrials abandonats i ha endegat el projecte editorial Hòstia Santa, una microeditorial per publicar llibres, fanzines i làmines d’artistes de la Catalunya Central. Des de fa un parell d’anys viu al Konvent.0, un antic convent de monges de finals del segle XIX reconvertit en un centre artístic multidisciplinari a Cal Rosa, a Berga. L’artista trasllada les seves obres fora del taller, en murals de gran format, en llocs remots i abandonats de la Catalunya interior i aquesta vegada deixarà la seva empremta colorista al Barri Antic de Valls.

 

L’objectiu de l’Associació del Barri Antic de Valls amb aquesta iniciativa és treballar per difondre una imatge positiva del barri a tota la ciutadania, partint de l’art com a eix dinamitzador. A més de les intervencions, el 9 de juny “Florits. Art al Barri” ha preparat una ruta de dones vallenques, un taller de jocs tradicionals, un taller de dansa i un de pintura creativa. En acabar, es farà el vermut i Festa Florits i el dinar popular de primavera al carrer de Sant Antoni. Els tiquets per al dinar ja estan a la venda al Safareig, l’Aparador, Disbo Vives i el Forn Pié.

 

A la tarda, es presentarà el nou equip de treball del Barri Antic i s’inaugurarà de forma oficial el mural de l’artista convidat.