ATENCIÓ

Mor una nena d'11 anys amb coronavirus a Tarragona

El gegantó Lladrefaves de Valls ballarà pels carrers de Barcelona 117 anys després

Participarà, juntament amb la Gegantona, en la Mostra de Gegants Petits i Gegantons Emblemàtics de Catalunya, amb motiu dels 350 anys dels gegants petits del Pi
El gegant negre de Valls data de 1764 i és atribuït a l'escultor barroc Lluís Bonifàs | Ajuntament de Valls / Pere Toda

 

El dissabte dia 8 de juny els gegantons negres de Valls realitzaran una sortida extraordinària fora de la ciutat per a visitar Barcelona en una ocasió molt especial, ja que participaran en la Mostra de Gegants Petits i Gegantons Emblemàtics de Catalunya en commemoració dels 350 anys dels Gegants petits del Pi.

La mostra acollirà diversos gegants històrics de Catalunya, que es caracteritzen per ser d’una mida més reduïda i de la tipologia de mig cos, amb les cames del ballador a la vista. En aquest sentit, a part del Lladrefaves i la Gegantona de Valls, la festa comptarà amb la participació dels Vitxets de Reus, els Americanos de Sitges o els Negritos de Tarragona, que acompanyaran als Gegants petits del Pi, tant les rèpliques com les figures originals.

La festa començarà a les 10.00 h del matí al Palau de la Virreina, amb una exposició dels gegants convidats i a les 12.00 h hi haurà una taula rodona sobre «Els gegants petits a la festa». El dinar de germanor amb les colles participants donarà pas a la cercavila festiva, a partir de les 17.00 h, pels carrers del centre històric de Barcelona amb el següent recorregut: Rambla, carrers de Portaferrissa, Boters, plaça Nova, Bisbe, Sant Sever, Santa Eulàlia, Banys Nous, Boqueria, Cardenal Casañas, plaça del Pi i de Sant Josep Oriol, plaça que acollirà els balls finals i la cloenda.

El Lladrefaves va vistar Barcelona, per darrera vegada, el 1902

L’estricte protocol que regeix les sortides els Gegants de la Ciutat de Valls fa que les actuacions extraordinàries aixequin força expectació. Més si es tracta d’assistir en festes que tenen, per protagonistes, gegants emblemàtics i reconeguts arreu del país, com és el cas dels gegants barcelonins de la parròquia del Pi. En aquest cas, no serà la primera vegada que el gegantó Lladrefaves visita la capital catalana; l’any 1902 va ballar pels carrers de Barcelona amb motiu del «Concurs de gegants, nanos i monstros tipichs», durant les Festes de la Mare de Déu de la Mercè, juntament amb el gegant de la Porra, la geganta i l’Àliga vallenca.

"🏰ATENCIÓ: Querol salva in extremis les últimes parets del seu castell" "ATENCIÓ: La fàbrica d’Anís Mallorquí de Valls reobrirà per un dia"