GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

S’emporten a una protectora 51 gossos en mal estat d’una finca del Pla de Santa Maria

Els animals vivien en una finca aïllada del poble a càrrec d'una família, on es trobaven en estat de desnutrició i sense les condicions higièniques adequades. Alguns tenien patologies com la sarna
Imatge de gossos en una protectora d'animals. | Cedida.

 

Els 51 gossos que vivien en una finca del Pla de Santa Maria en males condicions, han estat portats aquesta setmana a la protectora de Torredembarra, segons han informat fonts properes al cas. Així ho va decretar el Jutjat de Valls després de fer-se càrrec del cas, que ja havia estat denunciat anteriorment.

 

Després de diverses visites per part de la Guàrdia Civil a la finca, es va constatar el mal estat dels gossos, tant pel que fa a la seva salut (alguns patien sarna), com a la desnutrició i manca d’higiene que patien. També es va poder quantificar que es tractava d'un total de 51 gossos i no 40 com s'havia apuntat en un principi. Els animals eren propietat d’una família resident en una casa aïllada del poble que col·laboraven més aviat «poc» per resoldre el problema, segons fonts municipals.

 

Les administracions, a sobre del cas

Des de l’Ajuntament del Pla de Santa Maria s’ha estat a sobre d’aquest cas traslladant-lo als Serveis Socials i denunciant-ho a les administracions competents en aquesta matèria. Aquesta problemàtica amb els gossos no ha ocasionat molèsties en el municipi (donat que es tracta d’una finca aïllada) però sí que hi ha hagut traves amb la família per dur a terme tot el procés.

 

Els fets es remunten al mes de desembre del 2017 quan el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil va tenir coneixement del mal estat dels animals. Durant els mesos següents es van fer inspeccions a la finca amb l’acompanyament d’una veterinària que va constatar les males condicions dels gossos que, a més, presentaven diverses patologies com la sarna. A més, l’estat de la casa tampoc tenia les condicions higièniques adequades.

 

Com que la situació no millorava es van obrir diligències judicials en considerar que els fets podrien suposar una infracció penal, fins a aquesta setmana que s’han retirat els gossos de la casa per ordre judicial.

 

Nova Eucària va denunciar els fets

Fa pocs mesos, l’ONG en defensa dels drets animals i mediambientals, Nova Eucària, va denunciar aquests fets, tot demanant una intervenció immediata del Departament de Territori i Sostenibilitat davant d’aquest «cas flagrant» de maltractament animal.