ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 100.000 contagis per coronavirus

INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Guillermo Martínez, de l'Institut Jaume Huguet de Valls, als WorldSkills de Rússia

El Guillermo havia rebut una preparació específica per poder desenvolupar la prova del WorldSkills
Fotografia dels representants catalans | Cedida

 

Entre el 22 i el 27 d'agost, l'alumne de l'Institut Jaume Huguet de Valls Guillermo Martínez, ha participat en el WorldSkills que s'ha celebrat a la ciutat russa de Kazan. Aquest certamen és el campionat mundial de formació professional, on més de 1300 joves professionals de 63 països d'arreu del món han competit per mostrar les seves habilitats i competències professionals en els seus respectius "skills" o oficis; se celebra cada dos anys i és la culminació dels campionats de formació professional català, CatSkills i espanyol, SpainSkills, que el Guillermo havia guanyat anteriorment.

 

Enguany i per primera vegada en la llarga història de la formació professional de l'Institut Jaume Huguet, el centre vallenc hi ha estat representat. Guillermo Martínez Aguilar, alumne del CFGS de Fabricació mecànica i mecanització, ha representat la formació professional industrial catalana i espanyola en la seva especialitat, el mecanitzat amb fresadora de control numèric CNC. Juntament amb ell han viatjat a Kazan, el seu tutor i professor de la família professional de fabricació mecànica de l'Institut, Josep M. Magrinyà, i Pablo del Río, l'expert designat pel Ministerio de Educación y Formación Profesional.

 

El Guillermo durant els dies de la competició, va realitzar satisfactòriament totes les proves proposades en el Test Project: a partir d'un plànol en suport paper, va fer-ne el disseny i en va determinar les estratègies de mecanitzat que finalment va executar amb la precisió i toleràncies requerides -centèsimes de mil·límetre-, per obtenir el producte final: una peça mecanitzada, apta per al servei.

 

El dia 27, en el decurs de la cerimònia de cloenda a l'estadi Kazan Arena, es van conèixer els guanyadors. El representant de la Xina, va imposar-se als 31 competidors que hi havia en l'especialitat del Guillermo, seguit dels participants de Corea i Japó. Però el resultat va ser prou ajustat: el Guillermo ha obtingut una puntuació de 677 punts sobre 1000, a un pas d'obtenir la medalla d'excel·lència (700/1000), i a només 52/1000 del competidor xinès, que amb 729/1000 s'ha proclamat guanyador.

 

Tot i que l'Institut, ja havia participat en diferents campionats de formació professional, aquesta ha estat la primera vegada que un alumne format al Jaume Huguet ha competit a nivell mundial, en una especialitat de formació professional industrial, obtenint una meritòria posició en la classificació internacional, davant de països on la formació professional industrial disposa de molts més recursos i es troba molt més consolidada.

Més notícies de la categoria Alt Camp