Extingit l'incendi de vegetació forestal de Querol

Els veïns del carrer del Cucut van ser desallotjats de manera preventiva
Quinze dotacions treballen per apagar les flames en l'incendi forestal de Querol. | Bombers

 

ACTUALITZACIÓ. 08/07/2019 - 08:02

Els Bombers van extingir diumenge al vespre l'incendi de vegetació forestal de Querol, a l'Alt Camp, que cremava la zona del Mas Bermell des de dos quarts de quatre de la tarda. Els veïns del carrer del Cucut van ser desallotjats de manera preventiva.

En aquest foc van arribar a treballar fins a nou dotacions terrestres i quatre dotacions aèries dels Bombers. Es desconeix la causa del foc, tot i que una hipòtesi apunta que podria haver estat provocat per un llamp.

07/07/2019 - 16:28

Un incendi forestal ha obligat els Bombers de la Generalitat a desallotjar els veïns de l'Avinguda Cucut, a Mas Vermell, Querol. L'incendi s'hauria produït per un llamp, segons informa l'Ajuntament, encara que els serveis d'emergència no ho han confirmat. Quinze dotacions, quatre aèries, han aconseguit estabilitzar el foc a les 17.15 hores de la tarda. Finalment, s'ha controlat a les 19.05 hores. 

Els bombers controlen l'incendi de Querol que amenaçava el veïnat de Mas Vermell

Onze dotacions terrestres i quatre aèries han treballat per extingir l'incendi forestal que s'ha produït aquest diumenge a la tarda a Querol. Segons ha informat l'Ajuntament, el foc s'hauria originat a causa de l'impacte d'un llamp. Les flames han afectat a la zona de la urbanització de Mas Vermell i els Bombers de la Generalitat han desallotjat, de manera preventiva, els veïns de l'Avinguda Cucut. 

Els bombers han rebut l'avís de les flames a les 15.37 hores, quan s'han començat a desplaçar fins al lloc les diverses unitats. La hipòtesi del llamp és la més probable, encara que els serveis d'emergència no han pogut confirmar, de moment, aquesta informació. Finalment, a les 17.15 hores, han aconseguit estabilitzar el foc i a les 19.00 hores controlar-lo. 

Els veïns tornaran a casa quan avancin les tasques d'extinció 

Els veïns del carrer del Cucut han estat desallotjats de manera preventiva i, per ara, no podran tornar a casa fins que avancin les tasques d'extinció. El Francesc Xavier Ricard ha estat un dels primers veïns en donar l'avís als Bombers. Estaven dinant a casa quan han començat a sentir un so similar al de la pluja que els ha alertat de l'inici del foc. 

Aquest veí, que viu a pocs metres del lloc on s'ha originat l'incendi, ha assegurat que temia per la casa del seu veí. «A nosaltres per sort no ens ha arribat, patíem pel veí perquè no hi vivia ningú», ha afirmat. Segons ell, els veïns que més han patit són els del carrer de sota, atès que les flames els han arribat fins a la porta de casa. De fet, el veí ha explicat que la ràpida actuació dels Bombers i dels Agents Rurals, així com el fet que quan s'ha originat el foc bufés poc el vent, ha permès controlar l'incendi en poc temps. «Els helicòpters bombarders han arribat en deu minuts, han estat molt ràpids», ha subratllat.

L'incendi que ha cremat una fàbrica a Tarragona, controlat

Per altra banda, l'incendi que aquesta matinada ha fet saltar el PLASEQTA a Tarragona s'ha donat per controlat, però no extingit. Segons han informat els Bombers, l'estructura de l'edifici es troba molt malmesa i no poden accedir a l'interior per acabar d'apagar les flames. En les pròximes hores, però, es podria donar per extingit, quan s'hagin refredat els punts calents. 

"🚗 Valls beneeix els vehicles dels seus ciutadans" "🚒 ATENCIÓ: Rescaten una excursionista que s'havia trencat una cama a l'Alt Camp"