consell-comarcal-alt-camp

Denuncien l'incompliment de les normatives laborals al Consell Comarcal de l'Alt Camp

Els casos més greus són aquells que tenen a veure amb la Salut i Seguretat

Segons el Comitè Unitari de Personal, el  Consell Comarcal de l’Alt Camp incompleix de forma sistemàtica les normatives laborals, posant en risc els seus treballadors. En concret, es vulneraria la Llei 31/1995, de 8 de novembre de Prevenció de Riscos Laborals i el Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre, de l'Estatut dels treballadors.

El 4 d’abril del 2019 es va presentar una  denúncia a Inspecció de Treball, i al juliol un inspector constata els fets. No obstant això, després de sis mesos de rebre els requeriments per part del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Comitè exposa que se segueixen incomplint aquestes normatives. Davant d'aquesta situació reiterada, s'han tornat a presentar noves denúncies de cada un dels incompliments.

Davant de les acusacions del Comitè, l'equip de govern del Consell Comarcal ha emès un comunicat  en el qual manifesta «la voluntat de continuar treballant per complir amb les obligacions vers els treballadors». Alhora, es compromet a dur a terme tots els compromisos adquirits en el plenari, «respectant les reclamacions dels treballadors i treballant i per a poder solucionar-les».

Sense Pla de Prevenció de Riscos Laborals

Els incompliments més greus són aquells que tenen a veure amb la Salut i Seguretat. L'ens no disposa d’un Pla de Prevenció de Riscos Laborals, d’obligat compliment; ni de Comitè de Seguretat i Salut; així com tampoc informa dels accidents laborals que s’hi donen. D’altra banda, des del 2016 no es realitza la revisió mèdica pertinent als treballadors.

En l'assemblea celebrada el passat 5 de març, els treballadors van decidir de prendre accions més contundents en la defensa dels seus drets laborals. En aquest sentit, s'ha denunciat la situació als mitjans i reclamat públicament que l’equip de govern del Consell Comarcal de l’Alt Camp, configurat per Junts per Catalunya i Alcoverencs pel Canvi, compleixi les seves obligacions en matèria laboral. Pel que fa als grups de l’oposició, ERC i la CUP han donat suport als treballadors afectats i el PSC encara no s’ha manifestat al respecte.