dolors-farré

Inici de campanya en clau plenament femenina a Valls

La majoria de partits vallencs que opten a l'alcaldia han penjat el primer cartell a la plaça del Pati, abans de la mitjanit

A Valls, són 7 les candidatures que es presenten a les eleccions municipals d’aquest mes de maig. Uns comicis que a la capital de l’Alt Camp són entesos en clau plenament femenina, ja que 5 dels partits polítics que hi concorren tenen com a cap de llista una dona.

La campanya electoral ha arrencat aquest divendres dia 10 de maig. Els partits vallencs han començat l’enganxada del primer cartell de la campanya electoral abans de l’hora prevista. Minuts abans de les 23.45 h, els suports de fusta de la plaça del Pati ja lluïen la propaganda de la candidatura d’ERC-Compromís per Valls i la de Junts per Valls. Al punt de la mitjanit, el PSC s’ha afegit a l’enganxada vallenca juntament amb Podemos, que s’estrena a la ciutat com a partit en els comicis municipals. Paral·lelament, la CUP ha enganxat el seu primer cartell en una paret d’un edifici a tocar l’aparcament provisional de ca la Mateueta.

Les municipals a Valls arriben més intenses que mai.  Després de 4 anys d’equip de govern entre CiU i ERC i 16 anys de govern amb Albert Batet al capdavant, hi ha partits que busquen acabar amb l’hegemonia política dels últims anys. Existeix una continuïtat de candidats en els principals partits del plenari municipal actual: ERC-Compromís per Valls amb Jordi Cartanyà i Ramon Font, PSC amb Rosa Maria Ibarra i PP amb Francesc Caballero. Per l'altra, la irrupció de partits no sobiranistes com Podem o Ciutadans poden fragmentar el vot espanyolista, una tendència ideològica que sempre ha estat minoria a la capital de l'Alt Camp.

Junts per Valls es vol dedicar a la ciutat al cent per cent

La candidata de Junts per Valls, Dolors Farré, va aprofitar l'enganxada del primer cartell per agrair a tot l'equip de Junts per Valls la feina feta durant aquests darrers mesos i, en especial, pels preparatius de la nit d'ahir, i va voler encoratjar també l'equip a gaudir dels dies de campanya que tot just ahir començaven, destacant que «tenim moltes ganes de trepitjar tots i cada un dels barris, places i carrers de la ciutat per exposar i compartir amb tots els ciutadans el nostre projecte de ciutat i de futur, amb un equip renovat, il·lusionat i amb moltes ganes d'estar a Valls i per Valls al cent per cent».

L'aliança d'ERC i Compromís per Valls com a fórmula guanyadora

jordi-cartanyà
Jordi Cartanyà repeteix com a alcaldable amb ERC | Cedida

 

L'actual tinent d'alcalde de Valls, Jordi Cartanyà (ERC) i Ramon Font (Compromís) es presenten a les eleccions municipals amb una candidatura conjunta per a l'alcaldia de la capital de l'Alt Camp. Les dues formacions han pres la decisió de concórrer junts a les eleccions municipals «per unir esforços per tirar endavant necessitats futures de la ciutat» i els dos candidats han expressat que «aquesta és una aliança per guanyar»  i que l'entesa és una notícia molt bona per Valls. 

Una llista del PSC amb poques cares noves

El PSC vallenc manté en les primeres posicions als actuals regidors que té amb representació a l’Ajuntament. Així doncs, Juan Martínez ocupa el número 2 a la llista i Asunción Fernández el número 3. Com a novetat, s’incorpora Albert Soriano en el número 4. Alguns llocs de la candidatura l'ocupen antics regidors de l'Ajuntament de Valls  i la tanca un històric del partit, Jordi Armengol, a qui se li ha volgut reconèixer la seva a tasca a l’Ajuntament de Valls quan hi era fa dues dècades.

rosa-maria-ibarra
Rosa Maria Ibarra repeteix com a cap de llista del PSC a Valls | Albert Oliva

 

La CUP vol canviar la pel·lícula 

Aquest partit polític ha estat un dels darrers en donar a conèixer la seva proposta de cara a les eleccions municipals. En la línia rupturista, la candidatura planteja un cop de timó i canvi de rumb a la ciutat, i pretén acabar amb els 16 anys de mandat convergent.  Tal com és de costum, hi ha una renovació total dels noms de la llista electoral pel que fa a les eleccions de 4 anys enrere.

cup-valls

 

PP, Ciutadans i Podemos són, per ara, els partits minoritaris

Amb la irrupció de nous partits en el panorama polític municipal com Ciutadans i Podemos, el Partit Popular intentarà sobreviure en un consistori de clara majoria sobiranista on actualment hi té un regidor, amb el veterà Francesc Caballero com a alcaldable del partit novament. La realitat d'aquests nous partits poden fragmentar el vot espanyolista.

podemos-valls
Podemos s'estrena com a partit en les eleccions municipals a Valls | Albert Oliva

 

Per endavant,  la ciutat i els partits hauran d'afrontar dues setmanes d’activitat frenètica en clau electoral, amb propostes i de missatges en forma de promesa per intentar aconseguir el màxim de vots possibles i poder guanyar l'alcaldia vallenca.

Potser també t'interessa: