L'Institut Jaume Huguet de Valls obté tres guardons de recerca a la Universitat de Lleida

Les exalumnes de 2n de Batxillerat Rita Andreu Sans, Ariadna Domènech Segú i Elisenda Plana Armengol s’han endut els premis arrasant com a millors investigadores de secundària
Tots els premiats per la Universitat de Lleida. | Cedida

Tres exalumnes de 2n de Batxillerat de l’Institut Jaume Huguet de Valls han estat guardonades per la Universitat de Lleida. Es tracta de Rita Andreu Sans, Ariadna Domènech Segú i Elisenda Plana Armengol.

Les tres joves van recollir el premi el passat 29 de novembre, en el marc de l'acte de la 16a edició dels Premis de treballs de recerca de la Universitat de Lleida que es va fer a l'Auditori del Centre de Cultures d'aquesta ciutat.

Els treballs premiats

El guardó per a Rita Andreu Sans, ha estat pel treball ‘Antibiòtics: una mort anunciada? Estudi sobre l'efecte bactericida de l'all, del romaní i la farigola’, que va tenir com a tutora  la professora Anna Robledo.

En el cas d’Elisenda Plana Armengol, s’ha premiat el treball ‘La vida eremítica a les comarques de Tarragona’, sota la tutoria de la professora Elisabet Gallardo.

Pel que fa a Ariadna Domènech Segú, ha obtingut el guardó pel treball ‘Les persones refugiades cap a Europa: atansant aquest problema al jovent’, que va tenir com a tutora la professora Núria Estruch.

L’institut vallenc arrasa en aquesta edició

En aquesta 16a edició dels Premis a Treballs de Recerca d'estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior de la Universitat de Lleida (UdL), el jurat ha reconegut 36 estudis.

Aquests premis estan dividits en vuit àrees: salut i nutrició; juridicoeconòmica i turisme; educació, psicologia i treball social; tecnològica; agroalimentària, veterinària i forestal; arts i humanitats; gènere; i cooperació i desenvolupament. 

L'institut vallenc és un dels centres amb més alumnes premiades i cal destacar, a més, que les noies han arrasat en aquesta edició com a millors investigadores de secundària, ja que han aconseguit la majoria de guardons.

"💵BONA NOTÍCIA: La multinacional que invertirà milions d'euros a Valls" "🎬Es projectarà a Valls ''la pel·lícula castellera'' més antiga de la història"