Intenten ocupar uns habitatges que són propietat de l'Ajuntament de Valls

Els fets s'haurien produït durant les matinades del 15 i 16 de gener
Els habitatges afectats es troben situats als números 6 i 8 del carrer Paborde | Albert Oliva

En dues ocasions al llarg d'aquesta setmana, tres joves majors d'edat han intentat ocupar uns habitatges de propietat municipal situats entre els números 6 i 8 al carrer del Paborde de la capital de l'Alt Camp. En concret, els fets s'han produït durant les matinades del dimecres 15 i del dijous 16 de gener.

 

A hores d'ara, la Policia Local de Valls ha obert una investigació per aclarir si es tracta d'un intent d'ocupació o bé de robatori, ja que els presumptes autors haurien intentat escalar per la façana fins a arribar a un dels balcons de l'edifici. L'acció, però, els hauria resultat fallida gràcies a les trucades que haurien fet els veïns a la policia alertant dels fets.

 

Uns pisos destinats a ús social

Abans de Nadal, l'Ajuntament de Valls va anunciar que aviat signaria dos convenis amb l'Agència d'Habitatge de Catalunya per ampliar el parc d'habitatges per a ús social. En concret, en els edificis esmentats de la zona del carrer del Paborde, s'hi farien 21 pisos amb una inversió total de 233.000 euros.

 

Això suposa, per fi, l'ampliació del parc d'habitatges que va arrencar el 2015 amb els primers contactes amb el Banc Mare Nostrum, en aquell moment propietària de dos blocs de pisos en aquesta zona. Aleshores les converses no van fructificar perquè el banc va duplicar el preu de venda inicial un cop impugnada la Llei de l'Habitatge al Tribunal Constitucional i perquè els pisos havien anat passant a mans de diferents bancs. Enguany, però, l'Ajuntament ha fet el seguiment dels habitatges per tal que, si es posaven a la venda, l'administració pogués fer ús del dret de tempteig i retracte.