La Generalitat de Catalunya intervé la residència de Valls amb un brot de coronavirus

La resolució del Departament encarrega la gestió a la Fundació Pública Municipal Vilaniu

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha intervingut avui la residència Ballús de Valls, arran de la detecció de diversos casos de coronavirus entre els usuaris i el personal del centre. La mesura arriba després que aquest matí TarragonaDigital donés a conèixer la situació límit en què es troba l'equipament privat en els quals s'han detectat vuit positius de la Covid-19 en 8 dels residents i 2 en sanitaris del centre.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En aquest sentit, s'ha encarregat a la Fundació Pública Municipal Vilaniu la gestió immediata d’aquesta residència i s'ha designat un funcionari públic per supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre es presti amb garanties. Els informes del responsable del centre i dels serveis d’Inspecció del Departament determinen que centre residencial presenta una situació excepcional pel que fa la manca de treballadors que l’impossibilita per prestar un servei adient, amb més d'un 70% de baixa.

La decisió dona compliment al que recull la instrucció 6/2020 de la Secretaria General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies sobre els centres residencials del sistema català de serveis socials en relació amb l’emergència sanitària provocada pel COVID-19. La instrucció especifica que el Departament «en funció de la situació epidèmica i assistencial de cada centre residencial o territori concret i sempre atenent a principis de necessitat i de proporcionalitat, pot intervenir els centres residencials».

"‼S'altera la programació de la nova temporada dels Teatres de Valls" "🔴URGENT: Situació límit per un brot de coronavirus en una residència a TGN"