GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Inversió de 5 milions d'euros per ampliar la planta de cava de Vila-rodona

La nova instal·lació tindrà una superfície total de 6.500 metres quadrats i dues plantes subterrànies amb capacitat per a quatre milions d'ampolles
Imatge virtual de la futura planta de Castell d'Or a Vila-rodona | ACN

 

 

L’empresa vitivinícola Castell d’Or invertirà 5 milions d’euros en l’ampliació de les instal·lacions que el grup de vins i caves penedesenc té al municipi de Vila-rodona, a l’Alt Camp. La nova edificació, amb una superfície de 6.500 metres quadrats, albergarà dues plantes subterrànies amb capacitat per a quatre milions d’ampolles, a més d’un magatzem logístic.

 

Les obres de construcció, que finalitzaran l’any vinent, tiraran endavant gràcies a un ajut del Pla de Suport del Sector Vitivinícola, crèdits hipotecaris, recursos propis i una ampliació de capital que es farà durant les pròximes setmanes. Els nous accionistes del grup seran les cooperatives d’Albinyana, Bràfim, la Granada, Llorenç del Penedès, Moja, Vilanova i la Geltrú i Viticultors de Cevipe a l’Arboç, que convertiran Castell d’Or en un dels principals elaboradors de vins i caves de Catalunya.

 

Castell d'Or, el cinquè productor de cava més gran de l'Estat espanyol

Segons el president del grup, Adrià Rabadà, l’ampliació de la planta de Vila-rodona «es tracta d’un projecte molt ambiciós, un dels més grans del sector del cava, i que serà molt positiu pels socis de les diferents cooperatives membres del grup». Actualment, Castell d’Or és la cinquena empresa productora de cava més gran de l’Estat espanyol i les cooperatives sòcies són les de Vila-rodona, Bellvei, Agrícola de la Conca (l’Espluga de Francolí i Solivella), la Nou de Gaià, Barberà de la Conca, Cevipe i Vinaixa.

 

Imatge de la façana de la cooperativa de Vila-rodona | Castelldor.com

 

De 520.000 ampolles el 2007, a més de sis milions d'unitats el 2018

El grup Castell d’Or va néixer l’any 2007 amb la comercialització de 520.000 ampolles de cava. Només aquest 2018, l’empresa superarà els sis milions d’ampolles i, per al pròxim 2019, es preveu arribar als set milions d’unitats. La facturació d’aquest exercici rondarà al voltant dels 12 i 15 milions d’euros. El noranta per cent de la producció del grup es ven a l’exterior, concretament a d’altres països europeus, al Japó i als Estats Units.

 

Actualment, l’empresa vitivinícola disposa de plantes embotelladores i elaboradores als municipis de l’Arboç i a l’Espluga de Francolí, i és a Vila-rodona, precisament, on l'empresa hi ha té la instal·lació més gran. Amb la nova inversió, l’empresa traslladarà els serveis centrals i el domicili fiscal des de Vilafranca del Penedès, fins a Vila-rodona, a l’Alt Camp.