L'Ajuntament de Valls destinarà 370.000 euros per reformar les escoles Eladi Homs i Baltasar Segú

Aquests dos centres són les dues escoles de primària de Valls on feia més temps que no s'hi havien efectuat inversions importants de millora

L'Ajuntament de Valls ha aprovat projectes de millora de les instal·lacions de les escoles Baltasar Segú i Eladi Homs amb una inversió prevista de més de 370.000 euros. Els projectes aprovats inicialment per la Junta de Govern preveuen l'ampliació d'espais per a ús docent amb noves aules i, en el cas del Baltasar Segú, contempla la reforma integral de la cuina que passarà a ser completament nova.

Tant al Baltasar Segú com a l'Eladi Homs es reformaran parts de l'equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits en noves aules. D'aquesta manera, es compensarà la falta d'espai que pateixen per a ús docent les dues escoles i, tant a l'Eladi Homs com al Baltasar Segú es crearan dues aules noves. En el cas del Baltasar Segú també s'ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador, ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola.

En l'actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern. La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s'hi instal·larà una pèrgola per protegir l'espai del sol.

Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s'ha previst la millora de l'aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d'un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d'aigua i de telecomunicacions. A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais. Aquests dos centres són les dues escoles de primària de Valls on feia més temps que no s'hi havien efectuat inversions importants de millora, després de les ampliacions i reformes integrals efectuades durant l'última dècada a la Candela, l'Eugeni d'Ors i l'Enxaneta.

"La nova aplicació que et permet comprar als comerços de l'Alt Camp des de casa!" "Sant Joan de Valls: la festa major híbrida «planta cara al coronavirus»"