calçot-valls

El pastisser Christian Escribà arrencarà el primer calçot de la temporada a Valls

El dissabte 23 de novembre, els restauradors vallencs i de l’Alt Camp i els cellers de la DO Tarragona seran els protagonistes del Mercat de Tastets de Cuina del Calçot

Valls obre aquest dissabte 23 de novembre de manera oficial la temporada de calçotades. La ciutat d’origen de l’autèntica calçotada ho farà com ja és tradicional amb la Jornada Gastronòmica del Calçot-Memorial Àngel Solé, una jornada festiva que reunirà als principals restauradors de Valls i la comarca de l’Alt Camp, xefs, cellers i agricultors.

La cuina del calçot serà la protagonista d’una festa que organitzen l’Ajuntament de Valls, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del Grup GSR. La festa comptarà amb un protagonista excepcional, el reconegut pastisser Christian Escribà que serà nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada de Valls.

El Pati serà l’epicentre de la festa. A les 11.30 h obrirà portes el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot que enguany preparen diversos restaurants de la ciutat i els vins de la DO Tarragona. En aquesta ocasió, tothom podrà degustar fins a les 14.00 h un total de 6 especialitats a base de calçots per 2 euros la tapa o ració, maridats amb els vins dels cellers a 2 euros la copa.

La festa tindrà també com a protagonistes del showcooking a Fran López, el xef ebrenc amb estrella Michelin dels restaurants Xerta i Villa Retiro, David Andrés del Via Veneto de Barcelona, Víctor Quintilla, també amb estrella Michelin al restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet, que junt amb el vallenc Albert Roig oferiran una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.

Programa de la VI Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

DISSABTE 23 DE NOVEMBRE

10.00 h, arrencada del primer calçot de la temporada. En un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat. Acte reservat a mitjans de comunicació.

D'11.30 h a les 14.00 h, El Pati, mercat de tastets de Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona.

11.40 h, el Pati, nomenament de Christian Escribà com Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls.

De 12.00 h a les 14.00 h, el Pati, showcooking amb els xefs Fran López, David Andrés, Víctor Quintilla i Albert Roig


Comentaris