sant-roc-valls

Les VII Jornades Narcís Oller commemoraran la revolta federalista del 1869 a Valls

Una ruta històrica, a càrrec de Francesc Murillo, repassarà els fets coneguts d'aquells dies tràgics

El pare de la novel·la catalana torna a Valls per uns dies. El 22 i 23 de novembre tindran lloc a l'Institut d'Estudis Vallencs les VII Jornades Narcís Oller, una cita anual que posa en relleu la figura d'aquest escriptor vallenc il·lustre. En aquest sentit, la Societat Narcís Oller i l'Institut d'Estudis Vallencs organitzen conjuntament aquesta jornada en la que coincideix la commemoració de la revolta federalista del 1869 amb l'anàlisi de la societat coetània de l'escriptor vallenc Narcís Oller.

El dissabte 23 començarà la jornada amb una conferència sobre política i conflictes al segle XIX a càrrec de Robert Vallverdú, doctor en Història Contemporània, i una altra sobre l'estiueig, periodisme i literatura a la fi del segle XIX i primeries del XX, a càrrec de Narcís Figueras, llicenciat en filologia clàssica per la UAB, investigador en temes de patrimoni literari. Acabarà amb una ruta històrica pels carrers de Valls, a càrrec de Francesc Murillo, que repassarà els fets coneguts com els "Dies tràgics de 1869".

Com acte previ, el divendres 22 de novembre a les 19.30 h del vespre es farà una lectura dramatitzada del text de Narcís Oller "La revolució de setembre", a càrrec dels actors Joan Martínez i Francina Fernández. La jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia per correu electrònic o telefonant a l'Institut d'Estudis Vallencs

Tercera beca de fotografia Pere Català i Pic

Per altra banda, l'Institut d'Estudis Vallencs convoca per tercer any consecutiu la beca de fotografia "Pere Català i Pic", dotada amb 900 euros. En aquesta edició la temàtica a desenvolupar és la indústria de Valls el seu passat i present.

El treball fotogràfic ha de ser inèdit i no haver estat exposat ni premiat en qualsevol altra convocatòria. Poden optar a la beca tots els fotògrafs que ho desitgin, amateurs o professionals. Les propostes es poden presentar fins al 20 de desembre de 2019, i els interessats poden consultar les bases al web de l'IEV.