Mor Josep Maria Domènech, padrí de la Colla Vella i pregoner de les Decennals del 2001

Ha traspassat a l’edat de 74 anys

El padrí de la Colla Vella Xiquets de Valls i doctor en Medicina i investigador de reconegut prestigi internacional Josep Maria Domènech i Mateu ha mort aquest dimecres, 2 de gener, a l'edat de 74 anys. Domènech, era vallenc de naixement però residia a Barcelona des de feia molts anys.

Va dedicar la seva vida a la recerca mèdica

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Josep M. Domènech va néixer a Valls el 3 d'octubre de 1944. Es va llicenciar en medicina a la Universitat de Barcelona i es va doctorar a la Complutense de Madrid. Va dedicar la seva vida a la recerca mèdica especialment en l'embriologia del cor. Va publicar més de 120 articles en revistes nacionals i internacionals i va presentar més de 300 comunicacions en congressos nacionals i internacionals. A més, va ser reconegut amb diversos premis  entre els quals destaquen el Premi Nacional de Cardiologia (1981), Creu del Mèrit Naval (1986), Medalla Narcís Monturiol (1986) i Premi Emmanuel Kaplan (1991). L'any 1985 fou nomenat Membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i el 1996 Acadèmic numerari de la mateixa institució.

Padrí de la Colla Vella

La vinculació de Domènech amb Valls era especial, ja que va ser padrí de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. L'any 1961 va rebre aquesta distinció, quan per les festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela, junt amb M. Lluïsa Jové Clols, van apadrinar la bandera de la colla castellera durant la processó votiva que se celebra per  les decennals a la capital de l'Alt Camp. El pare de Domènech, conegut a Valls pel 'metge Domènech, era el metge amb qui més visitaven els castellers de la Colla Vella quan patien una lesió, i d'aquí que el fill apadrinés la bandera.

 

Pregoner de les festes Decennals de l'any 2001

Durant la processó de les festes Decennals de l'any 1971 va portar un dels cordons de la bandera de la Colla Vella, i concretament l'any 1981 en va ser el banderer.  Cal destacar que l'any 2001, va ser el pregoner d'aquelles Festes Decennals.