junts-per-valls

Junts per Valls revalida els resultats i guanya les eleccions municipals a la ciutat

Junts per Valls perd un regidor però aconsegueix mantenir la distància amb ERC i Compromís, coalició que es queda amb la mateixa representació que té en l'actualitat. Per la seva banda, el PP surt del consistori i entra Ciutadans

Junts per Valls, amb Dolors Farré com a cap de llista, ha estat el partit polític que ha guanyat les eleccions municipals a la capital de l’Alt Camp amb 3.581 vots i vuit regidors, un menys que en els darrers comicis. Minuts abans de la mitjanit, Farré, que ha estat rebuda amb crits eufòrics i aplaudiments, ha celebrat amb el seu equip i desenes de simpatitzants els bons resultats obtinguts. 

Consulta el resultat de les eleccions municipals 2019 a Valls

La nova futura alcaldessa ha volgut donar gràcies a totes les persones que han fet possible assolir l'objectiu de la campanya electoral amb un missatge en positiu i amb una dedicació a Valls al 100%. Farré ha assegurat que «ara toca treballar per la ciutat a peu de carrer». Per la seva banda, l'actual alcalde de la ciutat, Albert Batet, ha destacat que Junts per Valls i Junts per Catalunya ha guanyat la pràctica totalitat dels col·legis electorals vallencs,  així com en totes les poblacions de l'Alt Camp en els comicis europeus.  Junts per Catalunya també obté majoria absoluta al Consell Comarcal.

La segona força política més votada ha estat la d'ERC-Compromís per Valls, amb 2.441 vots i amb 5 regidors, els mateixos que té en l'actualitat en el plenari. La coalició ha superat el PSC, que amb 2.010 vots pugen de 3 a 4 regidors. Pel que fa a la CUP, segueix amb tres regidors al consistori i el PP perd la seva representació a l'Ajuntament per donar pas a 1 regidor de Ciutadans, partit que s'estrena en el plenari municipal.

Jordi Cartanyà no aconsegueix seduir Valls

Des de l'inici del recompte de vots, les cares dels membres de la candidatura d'ERC i Compromís per Valls presents a la seu electoral del partit han confirmat que el resultat no seria l'esperat. Jordi Cartanyà, el cap de llista, ha reconegut que «volien guanyar però que no ha estat possible» i que els resultats han estat els mateixos que fa 4 anys, quan ERC va aconseguir 4 regidors i Compromís per Valls, 1.

erc-valls
ERC i Compromís per Valls han seguit l'escrutini a través d'una pantalla ubicada a l'exterior de la seva seu electoral, al Pati | Albert Oliva

 

Cartanyà també ha volgut felicitar a Dolors Farré com a nova alcaldessa de la ciutat i ha destacat la seva satisfacció perquè a Valls les forces sobiranistes i independentistes representen una àmplia majoria.