Junts per Valls, entre revalidar el pacte amb ERC o intentar-ho amb la CUP

Junts per Valls, entre revalidar el pacte amb ERC o intentar-ho amb la CUP

Dolors Farré ha explicat que han de parlar amb tothom i tots els escenaris estan oberts

Junts per Valls, la força més votada a la capital de l’Alt Camp amb més d'un 30% dels vots, està pràcticament obligada a pactar per governar. La cap de llista Dolors Farré, i futura alcaldessa de la ciutat, reconeix que  la decisió es troba entre revalidar el pacte amb Esquerra Republicana de Catalunya a Valls, l’opció a priori més lògica i factible,  o formar-ne un de nou amb la CUP, que sempre ha estat a l’oposició. Junts per Valls, amb 8 regidors, vol un govern «estable», per la qual cosa estar en minoria no seria l’ideal per al partit. 

Dolors Farré té molts fronts oberts 

«Hem de parlar amb tothom, tots els escenaris estan oberts», ha assegurat Farré. La formació vol mantenir trobades a partir d’aquesta setmana tant amb ERC com amb la CUP, com a possibles socis de govern amb qui pot sumar la majoria absoluta en un consistori amb 21 escons en joc, els republicans han tret 5 regidors i els cupaires, 3. Farré descarta negociar amb els partits del 155 en referència al Partit Socialista de Catalunya i Ciutadans a Valls. 

Resultats de les eleccions municipals a Valls

Després de les eleccions municipals a Valls el passat diumenge, 26 de maig,  el partit de Dolors Farré, Junts per Valls, va aconseguir un total de 8 regidors amb 3.581 vots, seguit de l'altre partit independentista ERC que, en aquest cas, va obtenir 5 regidors amb 2.441 vots. PSC va aconseguir 4 regidors, la CUP 3 i Ciutadans 1, mentre que el  Partit Popular i Podemos es van quedar sense representació al ple municipal de Valls. La participació de vot d'aquest passat diumenge a Valls va ser d'un 64,65%. 

Pel que fa als resultats de les eleccions municipals de l'any 2015, CiU va obtenir 9 regidors i ERC 4. La CUP i els socialistes en van obtenir 3 i el PP i Iniciativa en van aconseguir un cadascú. Així doncs, en les eleccions de diumenge el partit de Dolors Farré va perdre força mentre que ERC i PSC en van guanyar. D'altra banda, la CUP es manté amb 3 regidors i PP i Podemos també perden força fins al punt de no obtenir representació.