GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Liceu a la fresca ofereix ‘Tosca’ al Convent de les Arts d'Alcover

Serà aquest divendres 28 de juny a les 22.00 hores. L’òpera també es podrà seguir des d’altres pobles
L'òpera Tosca, de Puccini. | A. Bofill

 

Els alcoverencs podran anar a l'òpera sense moure’s del seu municipi. Això serà possible gràcies al projecte ‘Liceu a la fresca’.

 

Així doncs, aquest divendres 28 de juny a les 22.00 hores, el Convent de les Arts d'Alcover permetrà descobrir l'emoció de l'òpera amb la projecció de ‘Tosca’ de Puccini, en un acte gratuït.

 

L’acció de l’òpera ens situa a la Roma de 1800, poc després del final de la República Romana (1798-1799) que, durant un temps breu, va eliminar els privilegis eclesials i va recloure el papa Pius VI a un monestir de la Toscana, després de la dissolució dels Estats Pontificis a benefici del Directori i com a estat satèl·lit de la França napoleònica.

 

Tanmateix, la campanya italiana de Napoleó seguia imparable i en el moment d’iniciar-se l’òpera s’està produint la batalla de Marengo a Alessandria, Piemont, el 14 de juny de 1800. La contesa, en un primer moment favorable al bàndol austríac, acabaria amb la retirada del general Michael von Melas i amb la victòria de l’exèrcit de Bonaparte.

 

L’objectiu del Liceu a la fresca és difondre la música i l’òpera al nombre més gran de ciutadans ampliant així la cultura operístic​a.

 

Liceu a la fresca, a altres pobles i ciutats aquest divendres

El Convent de les Arts d’Alcover és només un dels diversos llocs on es pot gaudir d’aquesta obra de Puccini. Hi ha molts altres pobles i ciutats de les comarques de Tarragona on també es projectarà aquesta òpera.

 

Alguns dels pobles on es podrà veure 'Tosca' aquest divendres són: Constantí, El Pla de Santa Maria, El Pont d’Armentera, Els Pallaresos, Falset, Figuerola del Camp, La Bisbal del Penedès, La Pobla de Mafumet, La Selva del Camp, Riudecanyes, Roda de Berà, Sant Jaume dels Domenys, Santa Oliva, Sarral, Tarragona o Valls.