Surt a licitació la gestió del Museu Casteller de Catalunya per 3,2 MEUR

S’obre el període perquè les empreses presentin ofertes

L’Ajuntament de Valls ha tret a licitació la gestió del Museu Casteller de Catalunya. La Junta de Govern ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei públic de gestió integral de l’equipament, amb un pressupost de licitació de 3,2 milions euros per un període total de 10 anys.

Segons informen fonts municipals, en el procés de licitació també es valorarà de manera especial la qualitat de la proposta d’activitats pedagògiques enfocades a turisme familiar i visites escolars. Aquest contracte portarà incorporades clàusules laborals per a la millora en la contractació i retribució del personal del futur museu. Les empreses licitadores disposaran de 35 dies a partir de la publicació al Diari Oficial de la Unió Europea per presentar les seves ofertes.

El concurs és obert a empreses especialitzades en gestió d’equipaments museístics i/o turístics, i es valora d’una manera important la qualitat en la proposta tècnica, a destacar en aspectes com la integració del museu amb el Barri Antic i l’entorn comercial i de serveis de la ciutat. Està previst que l'equipament, construït a tocar de la plaça del Blat de Valls, pugui obrir portes aquest estiu.

Primeres activitats a l'entorn del Museu Casteller

El Museu Casteller de Catalunya organitza la jornada «Fem Barri, fem Cultura, fem Museu», que es durà a terme el dissabte 11 de maig, al matí, a la sala d’actes del Convent del Carme, ubicada al mateix Barri Antic de Valls. La Jornada es planteja com una dinàmica participativa orientada al diàleg i a la reflexió per construir, de forma conjunta, la planificació futura del Museu i per visualitzar el paper del museu com a dinamitzador i regenerador del Barri Antic de Valls.

La jornada tindrà una durada de mig dia, serà gratuïta i consistirà en la realització de dues taules rodones en les quals participaran experts del món acadèmic i professional, que ens aportaran els seus punts de vista i reflexions basades en les seves trajectòries i coneixements.

Potser també t'interessa: