Llencen una bossa plena de gossets vius en un contenidor de Valls

Els fets van tenir lloc al carrer del Marquès de Vallgornera de la ciutat, al barri de la Vallvera
Els gossets van ser localitzats dins d'una bossa en un contenidor | Cedida

 

Una ciutadana de Valls, a través de les xarxes socials, ha denunciat que dissabte passat, dia 27 de juliol, uns individus van llençar una bossa amb gossets vius en un contenidor del carrer Marquès de Vallgornera de la ciutat, al barri de la Vallvera

 

Segons sembla, un d'aquests cadells va aconseguir escapar-se de la bossa i va començar a udolar, fins que alguns veïns el van sentir i es van adonar que dins de la brossa hi havia més animals. Una dotació de bombers es va desplaçar fins al lloc dels fets i va aconseguir rescatar els gossets, però només n'ha pogut sobreviure un.

 

Cada dia s'abandonen 79 gats i gossos a Catalunya

79 animals de companyia són abandonats cada dia a Catalunya. És una de les moltes dades de l'estudi realitzat pels Agents Rurals i el grup d'investigació Càtedra Fundació Affinity Animals i Salut de la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2017. Les dades també mostren que, malgrat el gran nombre d'abandonaments que encara es produeixen, la xifra d'animals de companyia que es queden sense llar s'ha reduït un 9,6%. 

 

S'ha de tenir en compte que és obligatori que tots els animals portin un xip amb les dades identificatives del propietari i una placa amb la seva adreça. A més, la legislació de la Generalitat prohibeix abandonar una mascota, però en l'actualitat, l'administració té pocs mecanismes per lluitar-hi i sancionar.