GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Comença la mediació entre l'empresa Iberboard d'Alcover i els seus treballadors

El seguiment de la vaga és del 100% i l'activitat de la fàbrica porta aturada tota la setmana
La passada matinada ha estat la més gèlida de tots els dies de protesta | CGT

Iberboard, l'empresa que fabrica làmines de cartró reciclat al municipi d'Alcover, a la C-14, continua totalment paralitzada per quart dia consecutiu. La totalitat de la plantilla de treballadors va inicar una vaga indefinida el dilluns 4 de novembre a causa de diversos conflictes laborals com endarreriments en el pagament dels sous, l'incompliment dels increments estipulats en el conveni col·lectiu o l'impagament de les hores extres.

 

Segons fonts de la CGT, el sindicat que està al capdavant de la protesta, avui dijous 7 de novembre està previst que comenci la primera mediació del Departament de Treball entre les dues parts implicades per tal d'arribar a un acord. De moment, però, i sense cap solució prevista a curt termini, el piquet permanent ha passat una altra nit a la intempèrie per tal de mantenir la paralització total de les instal·lacions. Asseguren que «aquesta ha estat una nit gelada, i diversos veïns d'Alcover ens han portat llenya per poder escalfar-nos». «Que ningú posi en dubte que aguantarem les nits que faci falta», afegeixen.

 

Caixa de resistència per a les 140 famílies

CGT també ha posat en marxa una caixa de resistència per tal que la plantilla, amb unes 140 famílies, pugui aguantar la vaga tot el temps que calgui. Aquesta caixa rep aportacions de col·lectius i organitzacions del Camp de Tarragona, com és el cas de l'Assemblea de la CUP d'Alcover, que ha decidit fer una donació de 1.000 euros. Els treballadors també reben la solidaritat activa d’altres operaris amb la presència al piquet així com ajudar en la logística necessària per mantenir la concentració les 24 hores.

 

Potser també t'interessa: