ÚLTIMA HORA

Calafell tapia un dels blocs ocupats, però apareixen més ocupes a dins

Es millora el camí de la urbanització Mas d’en Parés, a Aiguamúrcia

Es tracta d’un quilòmetre i mig del camí que uneix la fase II de la urbanització Mas d’en Parés i la carretera local TV-2142
Un tram del camí asfaltat. | Cedida

 

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha iniciat les obres per millorar el camí que uneix la fase II de la urbanització Mas d’en Parés i la carretera local TV-2142, que a la vegada uneix el Pont d’Armentera i el nucli de les Ordres. Es tracta d’un tram d’un quilòmetre i mig, que un cop arranjat en podran fer ús molts veïns i veïnes.

 

L’actuació s’està portant a terme amb un pressupost de 23.595 i que compta amb una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest camí és actualment una pista forestal amb ferm de terra i els treballs han de servir per transformar-la definitivament en una via d’accés i de sortida d’emergències que estigui en condicions per a poder-hi transitar.

 

Els treballs que s’hi realitzen són l’arranjament de la plataforma. En aquest camí es vol assolir una amplitud homogènia de tres metres en tot el recorregut i compactar terra amb mitjans mecànics, tot executant les aigüeres necessàries per garantir la bona conservació del camí. També es fonamenten els trams amb més pendent per evitar el seu deteriorament a causa de la pluja.

 

També s’actuarà en un camí al Pla de Manlleu

Properament també es portaran unes obres de millora en 450 metres del tram inicial d’un camí del Pla de Manlleu, pedania d'Aiguamúrcia, que uneix el nucli amb un altre camí públic municipal que permet l’accés a diverses masies disseminades que, en alguns casos, són habitatges habituals tot l’any i en altres són allotjaments de turisme rural.

 

També és d’accés a l’antic poble de Selma, que tot i que es troba abandonat actualment hi ha projectes per la seva recuperació. També constitueix un camí d’accés a moltes explotacions agrícoles a la part sud oest de la zona del Pla de Manlleu.

 

Actualment, a causa de l’alt nivell de trànsit, aquest tram de camí es troba en molt mal estat i les millores constants del ferm no han servit per disposar d’un camí en millors condicions de pas. Per això s’ha decidit invertir en la seva millora definitiva mitjançant la pavimentació del ferm.