Obres Arnelles a Vila-rodona

L'Ajuntament de Vila-rodona inicia els treballs de millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable

Es preveu que les tasques s'enllesteixin en un termini de tres setmanes

Vila-rodona ha iniciat els treballs de connexió del pou  ubicat al polígon de les  Arenelles amb el dipòsit de Saldo II. Aquesta actuació té per objectiu resoldre els problemes de subministrament d'aigua  que es produeixen durant l'estiu, quan un pou privat s'ha de connectar a la xarxa publica per a abastar tota la població.

Les obres, executades per Agrotècnica del Segrià, impliquen una perforació dirigida d'una longitud de 45 metres per a poder travessar el vial d'accés a l'autopista AP-2. Es preveu que les tasques s'enllesteixin en un termini de tres setmanes.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb aquestes obres el consistori assegura el subministrament durant tot l'any a través d'un pou que fins ara ha estat infrautilitzat, explica Guillem Güell, regidor de sostenibilitat de l'Ajuntament de Vila-rodona. Les obres han estat cofinancades per l'Agència Catalana de l'Aigua i l'Ajuntament de Vila-rodona, amb un pressupost global de 123.712,67 euros.

Projecte de depuració de les aigües residuals

Per altra banda, l'Ajuntament de Vila-rodona ha aprovat el projecte i la licitació de les obres del nou col·lector de residuals en baixa i de la pavimentació, renovació de la xarxa d'aigua potable i canalització per a futurs serveis al carrer de la Font. Els dos projectes s'executaran de manera conjunta per tal d'optimitzar els recursos. En aquest sentit, al carrer de la Font, s'aprofitarà per a pavimentar i fer les voreres noves, alhora que es deixarà espai al subsol per a passar-hi el subministrament d'aigua, però també de l'enllumenat públic.

L'alcalde,  Ramon M. Bricollé, destaca la importància d'aquestes obres, que permetran gestionar d'una manera més eficaç la xarxa d'aigua del municipi. De fet, durant aquest any, es preveu executar diverses actuacions relacionades amb el subministrament i abastament d'aigua potable i amb el tractament d'aigües residuals.

El compromís del consistori amb l'Agència Catalana de l'Aigua  és ordenar els col·lectors d'aigua per tal de desviar-la cap a la depuradora amb l'objectiu final d'aconseguir la millora ambiental i el sanejament del riu Gaià en el seu pas per Vila-rodona, de manera que el seu entorn es converteixi en un espai de lleure pels veïns i per les veïnes del municipi.

Els projectes, l'execució dels quals suma un import global de 375.000 euros, es finançaran a partir de les subvencions que l'Ajuntament ha rebut del PAM de la Diputació de Tarragona, per al nou col·lector de residuals en baixa (175.000 euros); i del PUOSC de la Generalitat de Catalunya, per a la pavimentació, renovació de la xarxa d'aigua potable i canalització per a futurs serveis al carrer de la Font (200.000 euros).

El calendari previst és que la licitació es faci tan aviat com sigui possible, amb els 20 dies hàbils pertinents i, després, fer l'adjudicació de l'obra, que hauria d'estar enllestida, com a molt tard, a finals del mes de setembre d'aquest 2021.