El Museu d’Alcover participa al primer Fòrum dels Museus de Catalunya

L’equipament donarà veu a les propostes de millora en matèria de les limitacions a les plantilles als museus
Exterior del Museu d'Alcover. | Museu Alcover

 

La plantilla del Museu d’Alcover participarà aquest dimecres 5 de juny a Barcelona al primer Fòrum dels Museus de Catalunya. L’equipament estarà representat per la seva directora, Ester Magriñà i per la Conserge del Museu, Irina Cervera. Ambdues parlaran dels equips que conformen els museus i, concretament de les limitacions que tenen actualment les plantilles.

 

El museu alcoverenc ha estat un dels equipaments culturals convidats en aquesta jornada, que se celebrarà al Museu del Disseny de Barcelona, on també hi haurà representants del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, del Museu de Solsona o del Museu d’Art de Girona, entre molts altres.

 

Així doncs, d’alguna manera el Museu d’Alcover farà de representant dels equipaments culturals de les comarques de Tarragona, ja que és l’únic museu d’aquest territori que serà present a la jornada.

 

Cal destacar també la presència d’Àlex Rebollo, museòleg de la Conca de Barberà, que parlarà sobre la carrera professional en els àmbits d’accés, mobilitat i formació.

 

Debat virtual previ a la jornada

Per arribar fins a la jornada d’aquest dimecres, s’ha fet prèviament un procés de debat en format virtual, entre els mesos de febrer i maig, amb una gran acollida, on els participants han donat la seva visió sobre els museus i els reptes que han d’afrontar.

 

D’aquestes propostes en destaquen dos temes: el repte d’aconseguir uns museu d’alt valor públic i la preocupació per la situació de les organitzacions dels museus. Totes aquestes propostes que s’han recollit en format virtual, es posaran damunt la taula en la jornada presencial d’aquest dimecres.

 

En el cas del Museu d’Alcover, es posarà de manifest el repte de resoldre els dèficits de prestació a causa de la reducció de professionals, alhora que es proposarà definir nous perfils per a una nova orientació social dels museus.