Valls adjudica l'última fase del Museu Casteller de Catalunya

Per un import de 1,66 milions d’euros, l'Ajuntament ha adjudicat les obres i treballs d’instal·lació de la museografia

Per un import de 1,66 milions d’euros, la Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat adjudicar definitivament el concurs per a les obres i treballs d’instal·lació de la museografia del Museu Casteller de Catalunya –que es troba ubicat al Barri Antic de la capital de l'Alt Camp– a la Unió Temporal d’Empreses de la firma Croquis i a la que s’hi sumen les companyies BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis.

L’adjudicació contempla el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller. Aquesta és l’última de les fases per completar aquest equipament cultural i turístic que s’ha aixecat a la plaça del Blat, el quilòmetre zero del fet casteller.

L’empresa barcelonina Croquis, amb prop de 40 anys d’experiència i una de les firmes amb major reconeixement a Catalunya en la producció, muntatge i instal·lació de projectes museogràfics, és qui liderarà els treballs. Entre els projectes més recents deCroquis sobresurt la producció de la museografia permanent del pavelló de Sant Salvador dins el recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona.

El primer procés d'adjudicació queda desert

L'Ajuntament va declarar com a deserta, a principis d'any, la licitació convocada per a la contractació del subministrament i instal·lació dels equipaments que integren el projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya i l’execució de les obres d’adaptació de l’edifici al mateix projecte, així com les obres corresponents als acabats d’entrega de l’edifici amb els immobles veïns.  El consistori havia licitat aquest projecte a finals de juliol per un import d’1.576.000 euros, però finalment l’empresa licitadora que s’havia presentat al concurs públic ha retirat la seva oferta.

El projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya preveu oferir muntatges d'última generació, amb videoinstal·lacions i eines i jocs interactius. El projecte inicial contemplava des d'una pantalla de 18 metres d'alçada que travessarà dos pisos, una altra pantalla envoltant de 360 graus, o un videojoc on els visitants podran posar-se en el lloc de quatre castellers i aguantar un castell. També tindrà botiga i cafeteria.


Comentaris