El Museu Casteller encara la recta final després de diversos endarreriments

​​​​​​​Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de l’última fase del projecte que suposen una inversió d’1.660.000 euros

Després de l’últim contratemps, aquesta setmana, finalment han començat les obres de l’última fase del Museu Casteller de Catalunya. En concret, s’han iniciat els treballs a l’exterior de l’edifici, corresponent a l’obra civil prevista en el projecte, però s’assegura des del consistori, que ben aviat també començarà la instal·lació de tota la museografia a l’interior de l'equipament. Els treballs, amb una unversió d’1.666.000 euros, són l’útima fase d’aquest projecte que ja ha comptat amb multituds d’endarreriments des de l’inici de la seva construcció. 

El Museu Casteller és un equipament cultural i turístic que s’ha aixecat a tocar de la plaça del Blat de Valls i que està impulsat pel consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres. Els treballs que han començat aquesta setmana contemplen el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l'escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller.

 

La primera licitació de la museografia va quedar deserta

Cal recordar que la primera licitació de la museografia del Museu Casteller va quedar deserta després que l'empresa licitadora que s'hi havia presentat retirés la seva oferta a final de l'any passat. Això va motivar una revisió del projecte inicial i que l’Ajuntament apugés la xifra fins als 1,8 milions d’euros. 

Audiovisuals immersius i sensorials

El projecte museogràfic dissenyat per Ignasi Cristià representa l’última de les fases del projecte del Museu Casteller de Catalunya. La proposta de Cristià destaca per la utilització d’audiovisuals i muntatges immersius i sensorials que permetran fer sentir les emocions i valors de tot el que envolta el fet casteller per atreure al públic més neòfit. El conjunt d’audiovisuals de què es podrà gaudir ja estan finalitzats i van ser enregistrats en quinze places castelleres de tot Catalunya.


Comentaris