La Lena, el primer nadó de l'any a la demarcació de Tarragona nascuda a Valls

Als voltants de les dues de la matinada ha nascut al Pius Hospital de Valls

La protagonista de la nit de Cap d'Any ha estat la Lena, una nena nascuda al Pius Hospital de Valls. Ella ha estat el primer nadó nascut aquest any 2019 a la demarcació de Tarragona, ha pesat un total de 3,560 quilos i ha nascut per part natural. Tal com ha informat la Conselleria de Salut, la Lena ha nascut quan faltaven pocs minuts per a les dues de la matinada, a l'1.53 h, a la capital de l'Alt Camp.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Això sí, la Lena s'ha fet esperar. La seva mare, Vanessa Duque, ha explicat que va sortir de comptes el 24 de desembre, però no va ser fins dilluns a les sis del matí quan va trencar aigües, tot i que sense contraccions. «Vaig quedar-me a l'hospital perquè tot anés bé, i aquí vaig estar fins a les set de la tarda, quan van començar les contraccions; aleshores ja va ser més ràpid», ha dit. «O naixia per Nadal o per Cap d'Any, o una festa o una altra», ha explicat la mare, amb la nena, molt tranquil·la, al pit. La família viu al Montmell, al Baix Penedès, un municipi que els seus pares asseguren que, entre tots, estan «repoblant», ja que la natalitat s'ha disparat els darrers anys.

La mare de la Lena, la Vanessa, amb la petita al pit
La mare de la Lena, la Vanessa, amb la petita al pit | ACN

 

L'Emma, el primer nadó nascut a Catalunya

El primer nadó del 2019 nascut en un hospital públic és l'Emma, una nena que ha nascut a les 0.13 hores a l'Hospital Mútua Terrassa. En aquest sentit, la nena ha pesat 3,310 quilos. A més, el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, visitarà aquest dimarts a la mare, al pare i a la nena a l'hospital de Terrassa.

D'altra banda, pel que fa a Catalunya,  a la demarcació de Girona, el Benjamin Aguilera El-Youbi ha arribat a les 0.22 a l'Hospital Josep Trueta. La seva mare és catalana i té 18 anys i el seu pare és marroquí, de 19, una parella de joves de la Bisbal de l'Empordà..  El part ha estat normal però prematur, de 33 setmanes i un dia i el nen ha pesat 2,360 quilos i ara està ingressat a Neonatologia.

A Lleida, el primer nadó de l'any s'ha fet esperar a les 6.22 hores de la matinada. En aquest sentit, ha nascut l'Iker a l'Hospital Arnau de Vilanova de la capital del Segrià.