Brossa acumulada al Pont de Goi

Més de 700 alumnes de Valls netejaran els torrents de la ciutat

L'acció tindrà lloc la setmana de l'11 al 14 de maig, durant la qual, en diferents dies i franges horàries, els grups participants faran sortides de neteja en una vintena d'espais

Valls  s'ha adherit a la iniciativa Let's Clean Up Europe, una acció comuna a tot Europa amb una llarga trajectòria, que s'organitza simultàniament a diversos països, amb l'objectiu de  conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Seguint aquesta línia, l'Àrea de Sostenibilitat de l'Ajuntament vallenc ha organitzat una gran acció, que sota el lema «Fem neteja als torrents!», preveu netejar espais naturals de la ciutat. La iniciativa mobilitzarà  11 centres educatius de primària i de secundària de la ciutat que formen part del Programa Escoles Verdes amb un total de 35 grups  escolars i més de 700 alumnes de Valls. L'acció tindrà lloc la setmana de l'11 al 14 de maig, durant la qual, en diferents dies i franges horàries, els grups participants faran sortides de neteja en una vintena d'espais, majoritàriament a l'entorn dels torrents de Valls, i també en alguns camins del municipi.

L'alumnat de cada grup, proveït dels corresponents materials de seguretat i higiene (mascareta, guants i sacs), recolliran selectivament els residus que trobin durant el  recorregut  (llaunes, envasos, vidre, paper i altres) i pesaran les restes recollides de cada fracció. També fotografiaran i documentaran altres residus que no es poden arreplegar en aquesta acció, com la gran quantitat de tovalloletes humides que es poden veure en algunes localitzacions dels nostres torrents  o andròmines i residus de gran volum. El divendres 14, com a conclusió de la macroacció de neteja, durant tot el dia es realitzarà, a la plaça Sant Francesc, una acció col·lectiva de reflexió i de visualització dels residus recollits, en horaris esglaonats, per seguir els protocols de seguretat anticovid.

Els resultats dels quilos de residus recollits en els diferents punts dels torrents i camins s'exposaran en uns plafons situats a la mateixa plaça, com també la localització en un mapa de Valls de les zones netejades, fotografies dels diferents grups i les reflexions dels alumnes restaran a la plaça Sant Francesc el divendres durant tot el dia, per tal que el conjunt pugui ser visitat per la ciutadania vallenca i serveixi també de punt de reflexió.