La Nit de Castells se solidaritza amb els presos polítics

El 15 de desembre es lliuraran 10 guardons relacionats amb el món casteller
Aquesta nova edició de la Nit de Castells se celebrarà el pròxim 15 de desembre al Centre Cultural Municipal de Valls | Laia

 

Amb motiu de la vaga de fam que alguns dels polítics presos han iniciat recentment, l'Ajuntament de Valls ha decidit anul·lar l'aperitiu que s'ofereix prèviament durant la celebració de la Nit de Castells. El consistori vallenc considera oportú mostrar el seu suport respecte d'aquesta acció extraordinària mitjançant la cancel·lació de l'aperitiu tradicional de la jornada castellera i se suma, d'aquesta manera, a les diverses mostres de solidaritat vers la vaga de fam. Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joaquim Forn volen denunciar amb la vaga de fam que el Tribunal Constitucional no hagi resolt cap dels seus escrits d'empara i retardar, així, l'accés de les causes al Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Aquesta nova edició de la Nit de Castells se celebrarà el pròxim 15 de desembre al Centre Cultural Municipal de Valls, es tracta d'un acte coordinat per la Revista Castells, l'Ajuntament de Valls i TAC12. Cada any, la Nit de Castells reuneix el conjunt del món casteller. En aquesta 13a edició, es lliuraran un total de 10 guardons, dels quals 8 estaran vinculats a la darrera temporada castellera: Colla de la temporada, Moment, Plaça, Imatge, Descarregat, Fotografia i Baròmetre Casteller. Els dos restants pretenen anar més enllà de l'any casteller i premien la Trajectòria Castellera i l'Ambaixador dels Castells.

Premis de la XIII Nit de Castells a Valls

Premia a la trajectòria: aquest premi reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per una trajectòria sòlida i activa. L'atorga la Revista Castells.

La Plaça de la temporada: aquest premi reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant durant la temporada, sigui per una diada significativa, sigui per una dilatada trajectòria. L'atorga la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells: aquest premi reconeix una figura individual o institucional que, sense ser part del món casteller, ha aconseguit distingir-se per difondre els castells més enllà de l'àmbit natural. L'atorga la Revista Castells.

Colla de la temporada: aquest premi distingeix la colla que, sense ser de gamma extra, ha tingut la millor evolució o bé ha destacat per algun fet. L'atorguen les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f durant la temporada.

Moment casteller de la temporada: aquest premi s'atorga a un castell realitzat durant la temporada que mereix un reconeixement especial. L'atorguen els cronistes castellers.

Premi a una Campanya de comunicació: aquest premi reconeix una campanya de comunicació realitzada per una colla o una empresa durant la temporada que hagi destacat per la seva originalitat i notorietat. L'atorguen els cronistes castellers.

Premi Descarregat: aquest premi distingeix la colla o colles que hagin destacat per la seva seguretat així com els seus registres i ambició. L'atorga la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Premi imatge de la temporada TAC12: l'atorga TAC12 per votació popular.

Premi de fotografia: Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinat per Estrella Damm.

Colles que han pujat de 6 a 7:

  

  

  

"ALERTA: S'incendia una casa unifamiliar al carrer Muralla del Carme de Valls" "COMPARTIU: Busquen un menor de 15 anys de TGN que s'ha escapat d'un centre de Valls"