La residència Ballús de Valls registra 27 morts des de l'inici de la pandèmia

Abans de l'inici de la pandèmia el centre comptava amb 59 residents i, a dia d'avui, la xifra es redueix a 32

La residència Ballús de Valls acumula 27 defuncions des de l'inici de la crisi sanitària, 19 de les quals han estat confirmades com a casos positius de coronavirus i 8 més són sospitoses de ser-ho, segons el Departament de Salut. En aquest escenari, abans de l'inici de la pandèmia aquest centre residencial comptava amb 59 residents i, a dia d'avui, la xifra es redueix a 32. 

Davant d'aquesta situació límit, el passat 25 de març la Generalitat de Catalunya va intervenir el complex i va cedir la seva gestió immediata a la Fundació Pública Municipal Vilaniu, per tal de supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l’activitat del centre es presti amb garanties. La mesura es va implementar després que TarragonaDigital donés a conèixer la situació límit en què es trobava l'equipament privat

Aleshores, els informes del responsable del centre i dels serveis d’Inspecció del Departament van determinar que el centre residencial presenta una situació excepcional pel que fa a la manca de treballadors que l’impossibilitava per prestar un servei adient, amb més d'un 70% de la plantilla de baixa.

"Les 2 empreses de Valls que s'estan 'fent d'or' pel desconfinament" "Rodonyà suspèn un dels actes culturals més importants de l'any"