El passeig Tarradellas a Valls.

Valls tindrà quatre parcs de salut en diferents punts de la ciutat

El projecte va ser escollit a través dels Pressupostos Participatius de 2019

L'Ajuntament de Vallsha aprovat les memòries tècniques i ha procedit a la licitació del projecte de creació de quatre parcs públics de salut a diferents punts i barris de la ciutat. El projecte, amb una inversió de 45.000 euros IVA inclòs, és un dels escollits per la ciutadania a través dels processos de Pressupostos Participatius. En concret, es preveu la creació de parcs de salut als barris del Fornàs, les Comarques, Pisos de Clols i la Xamora.

L'objectiu d'aquesta xarxa de parcs de salut respon a la necessitat de promoure l'activitat i l'exercici físic a l'aire lliure i reduir el sedentarisme entre la població, en especial adults i gent gran. En aquest sentit, els aparells que comptaran els quatre parcs urbans de salut han estat consensuats per experts en els camps de la salut i de l'esport, seguint les directrius per aquest tipus d'instal·lacions de Dipsalut i la secretaria general de l'Esport i el departament de Salut de la Generalitat.

Els quatre parcs estaran dotats amb 8 aparells cadascun per desenvolupar, entre d'altres, les capacitats físiques de força i resistència, flexibilitat, equilibri i agilitat, així com la coordinació oculo-manual.

Modernització de l'enllumenat de la zona del Vilar

Per altra banda, s'ha aprovat la memòria tècnica i els plecs per a la licitació de les obres de modernització de l'enllumenat del barri del Vilar que suposarà una inversió de 46.000 euros IVA inclòs. En total, es renovaran 81 punts de llum als carrers Pare Palau, Sant Antoni Maria Claret, Prat de la Riba, Lluís Homs i del Vilar, així com a les places Vil·la Romana i Francesc Layret. El nou enllumenat estarà equipat amb tecnologia Led que augmenta la sensació d'il·luminació a la via pública, més eficient i que a la vegada permet un estalvi energètic de gairebé el 80%.

També es renovarà l'enllumenat de l'escolaEladi Homs. Amb una despesa de 12.025 euros IVA inclòs, es canviaran les pantalles fluorescents de les plantes baixa, primera i segona del centre. El projecte contempla la substitució de les pantalles fluorescents actuals per pantalles amb tecnologia Led. Els treballs d'instal·lació aniran a càrrec de l'empresa Aquambiente Servicios.


Comentaris