Vallmoll, a punt per inaugurar la nova llar d’infants municipal

Aquest diumenge al migdia s’inaugurarà la llar d'infants 'El Niu' situada al Raval de Sant Miquel
Exterior de les instal·lacions de la nova llar d'infants de Vallmoll. | Júlia Giribets

Vallmoll començarà el curs escolar amb una llar d’infants municipal nova. Aquesta setmana s’estan ultimant tots els detalls per tenir-la en marxa en pocs dies.

 

S’està acabant d’adequar la zona exterior del pati i omplint els interiors per tenir a punt el nou equipament un cop es doni el tret de sortida al nou curs.

 

Aquest diumenge és la data escollida per a fer la inauguració oficial de les instal·lacions que estan situades al Raval de Sant Miquel, en una zona tranquil·la del poble i envoltada de natura.

 

La nova llar 'El Niu' respon a la necessitat de tenir un espai adequat per als infants, ja que la llar municipal actual (que porta el mateix nom) ha quedat una mica desfasada i presentava algunes incomoditats. «El lavabo es troba fora de l’aula, el pati és petit...», explica la directora de la llar Sònia Hernández.

 

Ara, amb el nou equipament, la millora és molt substancial. «No hi ha color», diu la Sònia, que aquests dies es passa els matins ultimant els detalls per tenir-ho tot llest per començar el curs. «Ara tenim una cuina office, lavabos dins les aules... l’espai és espectacular», afirma la directora.

 

La nova llar d’infants municipal de Vallmoll té dues espaioses aules envoltades de vidre per on entra la llum solar. De moment, hi aniran 12 infants. L’horari serà de 8.30 a 17.00 hores amb la possibilitat de tenir servei d’acollida mitja hora abans al matí.

 

Tot i el canvi d’instal·lacions, el projecte educatiu de la llar manté la seva essència. «Treballem de manera molt lliure i adaptada als infants», comenta la Sònia.  

 

La nova llar suposa un gran canvi

Per la seva banda, l’alcalde de Vallmoll, Josep Lluís Cusidó, valora molt positivament l’arribada de la nova llar municipal al poble i recorda com es va gestar l’actual.

 

«Fa més de 40 anys no hi havia llar a Vallmoll i els pares i mares de l’època ens vam posar d’acord per posar-la en un local sota l’escola», explica l’alcalde.

 

Tot i que s’hi ha anat fent modificacions, sempre s’ha tingut la necessitat al poble de fer una llar municipal nova i «ens hem deixat guiar per l’assessorament del Departament d’Ensenyament».

 

Després d’uns anys, s’ha trobat un local polivalent que s’ha estat adequant durant el darrer any per donar-li aquest ús i transformar-lo en la nova llar d’infants. «Té lloc on aparcar i està integrat dins el territori», diu Cusidó, tot fent referència al paisatge que envolta l’edifici.

 

A més, la nova llar «té unes instal·lacions modernes per aprofitar la llum solar i pensant en l’estalvi energètic». En aquest sentit, l’alcalde ha manifestat que aquesta «és una aposta per la comoditat i el confort dels més petits i perquè els pares tinguin la tranquil·litat que estan ben cuidats».

 

La inauguració de la nova llar municipal serà aquest diumenge 8 de setembre a les 12.00 hores i comptarà amb la presència del mossèn que farà la benedicció i, a continuació, es farà un vermut per als assistents.